Διεθνή

DW: Πολλές συλλήψεις γυναικών σε συγκέντρωση στην Άγκυρα

DW: Πολλές συλλήψεις γυναικών σε συγκέντρωση στην Άγκυρα

Πηγή Φωτογραφίας: Dado Ruvic / Reuters | Συντελεστές: REUTERS

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας κατά των γυναικών, πολλοί άνθρωποι διαδήλωσαν στην Άγκυρα. Πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν. Σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, οι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν.

Στην Τουρκία, οι αρχές απαγόρευσαν και απέτρεψαν τις διαδηλώσεις γυναικών σε πολλές πόλεις. Ήθελαν να βγουν στους δρόμους για να σηματοδοτήσουν την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας κατά των γυναικών.

Στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία είχε αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή του κέντρου της πόλης με μαζικό κλιμάκιο το απόγευμα. Οι κάτοικοι μπήκαν στα διαμερίσματά τους μόνο μετά από έλεγχο αποσκευών. Ένα ελικόπτερο έκανε κύκλους από πάνω. Πολλοί αστυνομικοί πήραν ακόμη και θέσεις σε παράδρομους. Αρκετοί σταθμοί του μετρό έκλεισαν. Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press είδε τρία λεωφορεία γεμάτα με συλληφθέντες διαδηλωτές να οδηγούνται σε ένα κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Οι γυναικείες οργανώσεις είχαν καλέσει σε διαδήλωση από τις 7 το απόγευμα τοπική ώρα. Πέρυσι, μεμονωμένες ομάδες παραβίασαν τα εμπόδια της αστυνομίας στον πεζόδρομο της οδού Ιστικάλ. Οι αρχές δικαιολόγησαν τη φετινή απαγόρευση με μέτρα ασφαλείας μετά τη φονική βομβιστική επίθεση στο δρόμο πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι τουρκικές αρχές κατηγόρησαν μαχητικές κουρδικές ομάδες για την επίθεση, αλλά αρνήθηκαν ανάμειξη.

Σε ορισμένες πόλεις, ωστόσο, οι γυναίκες έχουν διαδηλώσει. Στην Άγκυρα, για παράδειγμα, επιτρέπονταν συγκεντρώσεις, αλλά όχι πορείες. Οι γυναίκες φώναξαν το σύνθημα των διαδηλωτών στο Ιράν: Οι γυναίκες ζουν την ελευθερία. Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments