Πολιτική

Μητσοτάκης στο Λονδίνο: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο

Μητσοτάκης στο Λονδίνο: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η συνάντηση των δύο ανδρών επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις του Βρετανού μονάρχη με την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό

Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Γουίδσορ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις του Βρετανού μονάρχη με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνάντηση των δύο πλευρών είχε γίνει αναφορά και στο Dumfries House, το οποίο λειτουργεί υπό τη στέγη του ιδρύματος που διαχειρίζεται ο βασιλιάς Κάρολος και αναμένεται να είναι η βάση για την αναδιαμόρφωση των βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και συμμετείχε σε συζήτηση,  τα γραφεία της Morgan Stanley, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η τράπεζα σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κατά τη συζήτηση με τον επικεφαλής της Morgan Stanley International, Franck Petitgas, ο πρωθυπουργός τόνισε την ιδιαίτερα καλή επίδοση της ελληνικής οικονομίας, την ανάδειξη της χώρας μας σε επενδυτικό προορισμό, τα γεωπολιτικά και ενεργειακά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα διλήμματα των εκλογών και τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Προλογίζοντας τον πρωθυπουργό, ο κ. Petitgas εξέφρασε την εκτίμησή του για την οικονομική πορεία της Ελλάδας και τις προοπτικές της, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον. «Αισθανόμαστε σίγουρα μεγάλη αισιοδοξία στη Morgan Stanley, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σε όλους τους κλάδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments