Διεθνή

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέα “σημαντική” βοήθεια – Οι ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ συναντώνται στη Ρουμανία

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέα “σημαντική” βοήθεια – Οι ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ συναντώνται στη Ρουμανία

Πηγή Φωτογραφίας: EDNEWS

Η Γερμανία, η οποία προεδρεύει επί του παρόντος της G7, συγκάλεσε συνεδρίαση την Τρίτη το απόγευμα στο περιθώριο της συνάντησης του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν «σημαντική» οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία την Τρίτη για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της, δήλωσαν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η βοήθεια, η οποία θα αναφερθεί λεπτομερώς από τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο συνεδρίασης του ΝΑΤΟ στη ρουμανική πρωτεύουσα Βουκουρέστι, «είναι ουσιαστική και δεν είναι το τέλος», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας και χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προϋπολογισμό 1,1 δισ. δολάρια για ενεργειακές δαπάνες στην Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντώνται την Τρίτη και την Τετάρτη στο Βουκουρέστι, όπου θα συζητηθεί η υποστήριξη της συμμαχίας στην Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή.

Η Γερμανία, η οποία προεδρεύει επί του παρόντος της G7, συγκάλεσε συνεδρίαση την Τρίτη το απόγευμα στο περιθώριο της συνάντησης του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ρουμανία, καθώς και η γειτονική Μολδαβία, έχουν πληγεί σκληρά από τον πόλεμο και περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Ουκρανία πέρασαν από τη χώρα.

Το Βουκουρέστι φιλοξενεί σήμερα σχεδόν 80.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Ουάσιγκτον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments