Διεθνή

ΟΠΕΚ+: Δεν αποκλείεται ανατροπή της πετρελαϊκής πολιτικής του

ΟΠΕΚ+: Δεν αποκλείεται ανατροπή της πετρελαϊκής πολιτικής του

Πηγή Φωτογραφίας: worldoil

Αν και ο ΟΠΕΚ+ φαίνεται να διατηρεί την ισχύουσα πολιτική του, αναλυτές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπής της περικοπής

Ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να τηρήσει τον τρέχοντα στόχο της παραγωγής πετρελαίου όταν συναντηθεί την Κυριακή, δήλωσαν δύο πηγές του Οργανισκού την Παρασκευή, αν και ορισμένοι λένε ότι μια περαιτέρω μείωση της παραγωγής δεν είναι εντελώς εκτός “τραπεζιού”, δεδομένης της ανησυχίας για οικονομική ανάπτυξη και ζήτηση.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστή ως OPEC+, άλλαξαν την προγραμματισμένη τη δια ζώσης συνεδρίαση της Βιέννης στις 4 Δεκεμβρίου σε μια εικονική, η οποία σύμφωνα με πηγές της ομάδας σηματοδοτεί την πιθανότητα να παραμείνει αμετάβλητη η πολιτική του Οργανισμού.

«Είναι απίθανο να υπάρξει κάποια αλλαγή στην πολιτική», δήλωσε πηγή του OPEC+. Μια άλλη πηγή έκανε παρόμοια σχόλια, αρνούμενη επίσης να κατονομαστεί με το όνομά της.

Με τις τιμές του πετρελαίου και τις οικονομικές προοπτικές να εξασθενούν, ο όμιλος συμφώνησε τον Οκτώβριο να μειώσει τον στόχο παραγωγής του κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), περίπου το 2% της παγκόσμιας ζήτησης, από τον Νοέμβριο έως το τέλος του 2023.

Ο ΟΠΕΚ+, ανέφεραν πηγές στο Reuters, θέλει τώρα να αξιολογήσει τον αντίκτυπο του ανώτατου ορίου τιμής του ρωσικού πετρελαίου στην αγορά και να αποκτήσει μια σαφέστερη εικόνα της ζήτησης στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, όπου αναμένεται χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών για τον COVID-19 μετά πρωτοφανείς διαδηλώσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kuwait Petroleum Corporation, Sheikh Nawaf Saud al-Sabah, δήλωσε την Παρασκευή ότι η αγορά πετρελαίου φαίνεται να είναι καλά εφοδιασμένη στα τρέχοντα επίπεδα και οι πελάτες δεν ζητούν περισσότερο πετρέλαιο.

«Ρωτάμε τους πελάτες μας τι χρειάζονται για το επόμενο έτος και η ευθεία απάντηση από όλους είναι ότι δεν απαιτούμε περισσότερο πετρέλαιο, στην πραγματικότητα απαιτούμε περίπου το ίδιο, ίσως και λιγότερο, μόνο και μόνο λόγω του φόβου της ύφεσης… αν και τώρα μπορεί να το αποφύγουμε», είπε σε συνέδριο στη Ρώμη.

Ορισμένοι εκπρόσωποι και αναλυτές του ΟΠΕΚ+ δεν αποκλείουν μια έκπληξη στη συνεδρίαση της Κυριακής.

Η JPMorgan, σε έκθεσή της αυτή την εβδομάδα, ανέφερε ότι ο OPEC+ είναι πιθανό να διατηρήσει τη γραμμή στη συνεδρίαση αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή σε περικοπή άνω των 500.000 bpd εάν η ζήτηση επιδεινωθεί περαιτέρω.

πηγή:reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments