Διεθνή

Γαλλία: Καθησυχάζει ο Μακρόν τους Γάλλους για τις διακοπές ρεύματος

Γαλλία: Καθησυχάζει ο Μακρόν τους Γάλλους για τις διακοπές ρεύματος

Πηγή Φωτογραφίας: timesofisrael

Ο Γάλλος πρόεδρος, σε δηλώσεις του από τα Τίρανα της Αλβανίας, ανέφερε πως είναι φυσικό μία κυβέρνηση να προετοιμάζεται ακόμη και για τα πλέον ακραία ενδεχόμενα

Να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Γάλλων έναντι των πιθανολογούμενων διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά τον ερχόμενο Ιανουάριο έσπευσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ανόητα σενάρια φόβου και διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα πράξουν ότι χρειάζεται για να μην υπάρξουν διαταραχές στην ροή του ηλεκτρικού ρεύματος προς τα νοικοκυριά.

Ο Γάλλος πρόεδρος, σε δηλώσεις του από τα Τίρανα της Αλβανίας, ανέφερε πως είναι φυσικό μία κυβέρνηση να προετοιμάζεται ακόμη και για τα πλέον ακραία ενδεχόμενα που βεβαίως δεν είναι πιθανό να συμβούν.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει καμπάνια για να προετοιμάσει τον πληθυσμό για πιθανές «κυλιόμενες διακοπές παροχής ρεύματος» (délestage électrique) τον Ιανουάριο 2023.

Σε περίπτωση που:

1- υπάρξει πολύ κρύος χειμώνας

2- υπάρξει έλλειψη πυρηνικής ενέργειας (αρκετοί αντιδραστήρες είναι σε συντήρηση)

3- οι εισαγωγές ρεύματος απο άλλες χώρες μειωθούν γιατί και εκείνες αντιμετωπίζουν δυσκολίες

4- δεν υπάρξει συμμόρφωση-συντονισμός-συνεργασία όλων για εξοικονόμηση ενέργειας όταν χρειαστεί

Δεν είναι του παρόντος, αλλά αν οι τέσσερις αρνητικοί παράγοντες συμπέσουν τότε προβλέπεται 1 ως 6 μέρες κυλιόμενων διακοπών παροχής ρεύματος στη Γαλλία, αλλά όχι blackout.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο ηλεκτροδότησης, RTE, διευκρινίζει οτι «οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος είναι το ύστατο μέτρο και ποτέ πάνω από 2 ώρες διάρκεια, π.χ. ανά συνοικία σε μια μεγάλη πόλη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments