Πολιτική

Πιερρακάκης: Στο τέλος της επόμενης τετραετίας θα έχουμε ένα τελείως διαφορετικό κράτος

Πιερρακάκης: Στο τέλος της επόμενης τετραετίας θα έχουμε ένα τελείως διαφορετικό κράτος
Για τον τριπλασιασμό των ψηφιακών υπηρεσιών, που από 500 έφτασαν τις 1.500, μίλησε αρχικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Για τον τριπλασιασμό των ψηφιακών υπηρεσιών, που από 500 έφτασαν τις 1.500, μίλησε αρχικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η αναφορά του κ. Πιερρακάκη έγινε στο πλαίσιο συζήτησης με τον Γιώργο Παπαδημητρίου, επικεφαλής τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών EU Accounts Leader για την περιοχής της κεντρικής, ανατολικής, νοτιοανατολικής Ευρώπης και κεντρικής Ασίας (CESA), επικεφαλής συμβουλευτικών υπηρεσιών ΕΥ Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας στο 33ο Greek Economic Summit | GES2022, το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Hotel με βασικό θέμα το μεγάλο στοίχημα την ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επανέλαβε τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών που χρησιμοποιούν ψηφιακές συναλλαγές, οι οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, φέτος θα αγγίξουν το 1 δισεκατομμύριο.

Όσον αφορά το οικονομικό αποτύπωμα, ο υπουργός τόνισε ότι «το Μίτος, το πρόγραμμα απλούστευσης διαδικασιών, το gov.gr, όλα αυτά τα βήματα μαζί έχουν δημιουργήσει μια παρά πολύ ισχυρή προστιθέμενη αξία και στην οικονομία. Έχουμε ήδη δημιουργήσει μια μεγάλη παρακαταθήκη διευκόλυνσης των πολιτών, εξυπηρέτησής τους και σεβασμού του κράτους απέναντι στον πολίτη».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «το αποτύπωμα είναι πολύ σημαντικό, η βελόνα έχει κουνηθεί πολύ γρήγορα, αλλά είναι πολλά που θα γίνουν ακόμη».

Όσον αφορά στις τηλεπικοινωνίες, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι στην κινητή τηλεφωνία είμαστε στην 25η θέση, ενώ στη σταθερή τηλεφωνία η χώρα μας βρίσκεται χαμηλά. Επανέλαβε ότι στο 5G «είμαστε από τις πρώτες χώρες που έκαναν τη μετάβαση στη σταθερή με τις επενδύσεις των παρόχων κατά βάση, αλλά και του κράτους. Στην οπτική ίνα το κενό θα καλυφθεί πολύ γρήγορα. Στους τομείς τηλεπικοινωνίες και κράτος η πρόοδος έχει ήδη συντελεστεί».

Ο υπουργός έκανε λόγο για στοχευμένα προγράμματα που υπάρχουν σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες, «προγράμματα όπως αυτά για τον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων, των στρατεύσιμων κ.ά.».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments