Κόσμος

Κίνα: Χαλαρώνει τα σκληρά μέτρα για την Covid

Κίνα: Χαλαρώνει τα σκληρά μέτρα για την Covid

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Η ανακοίνωση ακολουθεί τις πρόσφατες διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις για την αυστηρή πολιτική “μηδενικής Covid” που εισέρχεται τώρα στον τέταρτο χρόνο της

Η Κίνα ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την ανάκληση περιορισμών κατά της Covid-19.

Η ανακοίνωση της Τετάρτης περιλαμβάνει τον περιορισμό νοσούντων σε μεμονωμένους ορόφους διαμερισμάτων και κτίρια και όχι σε ολόκληρες συνοικίες και γειτονιές.

Οι άνθρωποι που έχουν θετικό τεστ θα μπορούν να απομονώνονται στο σπίτι τους και όχι σε νοσοκομεία Covid, ενώ τα σχολεία στα οποία δεν υπήρξαν κρούσματα θα επιστρέψουν στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση ακολουθεί τις πρόσφατες διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις για την αυστηρή πολιτική “μηδενικής Covid” που εισέρχεται τώρα στον τέταρτο χρόνο της, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι ανατρέπει την καθημερινή ζωή, τα ταξίδια και την απασχόληση, ενώ έχει επιφέρει σκληρό πλήγμα στην εθνική οικονομία.

Η Κίνα έχει προσπαθήσει να διατηρήσει τη σκληρή πολιτική διατηρώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε λειτουργία, αλλά η απογοήτευση του κοινού για τους περιορισμούς φαίνεται να έχει τελικά μεταπείσει τους αξιωματούχους που είχαν υπερασπιστεί τη “μηδενική Covid” ως αποτελεσματική λύση.

Πηγή: AP

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments