Πολιτική

Καραμανλής: Δεν θα αυξηθούν τα διόδια – Θα πάμε σε χιλιομετρικές αποστάσεις

Καραμανλής: Δεν θα αυξηθούν τα διόδια – Θα πάμε σε χιλιομετρικές αποστάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: fb Kostas Karamanlis/eurokinissi

Στα έργα του Μετρό και τα έργα που θα δώσουν «ανάσα» στην Αττική ως προς το κυκλοφοριακό, τα διόδια, αλλά και την εκδήλωση έναρξης λειτουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», είχε την ευκαιρία να αναφερθεί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής

Στα έργα του Μετρό και τα έργα που θα δώσουν «ανάσα» στην Αττική ως προς το κυκλοφοριακό, τα διόδια, αλλά και την εκδήλωση έναρξης λειτουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», είχε την ευκαιρία να αναφερθεί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», του τηλεοπτικού σταθμού Action24, και στους κ. Γιώργο Κακούση και την κ. Άννα Λιβαθυνού.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην ορθολογική μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό, η οποία αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2024, ενώ αποσαφήνισε ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις διοδίων στις εθνικές οδούς, τονίζοντας: «Επειδή διαβάζω διάφορα περί αυξήσεων που έρχονται με τον πληθωρισμό, η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων».

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών συμπλήρωσε ότι «όπως έχει γίνει παραδείγματος χάρη στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μία διαδικασία όπου σιγά-σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης».

Επίσης, ο κ. Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία θα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του λεκανοπεδίου, και συγκεκριμένα στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση από και προς το Ελληνικό.

«Δεν ανακοινώνουμε τίποτα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση», τόνισε εμφατικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σχετικά με τη στάση του Μετρό στα Εξάρχεια, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι υπήρξε μία αναστάτωση, αλλά η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ και έχει λήξει, προσθέτοντας: «Και εγώ προσωπικά επειδή μένω στο κέντρο της Αθήνας, σέβομαι απόλυτα τους πολίτες, που τους δημιουργεί αναστάτωση ένα εργοτάξιο».

Ακόμη ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα υπάρξουν «πράσινα» λεωφορεία στην Αθήνα: «Σε λίγους μήνες θα δείτε “πράσινα” λεωφορεία στους δρόμους», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πρέπει και οι Δήμοι να χωροθετήσουν ταχύτατα χώρους φόρτισης ηλεκτρονικών ΙΧ, αλλά και να δοθούν κίνητρα, όπως δωρεάν στάθμευση.

Σχετικά με την χθεσινή εκδήλωση έναρξης λειτουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «ήταν όλοι παρόντες. Τόσο από τη ΝΔ, όσο και εκτός των στενών κομματικών ορίων της, γεγονός που δείχνει την ενότητα της παράταξης, ενώ στην ομιλία του έκανε μία αναδρομή στην προσωπική του πολιτική πορεία». Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία έχει μία σαφή πολιτική ταυτότητα και μία γνωστή ιστορική πορεία, επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει κατά περιόδους «ανοίγματα», με βασικό το άνοιγμα στο κέντρο που έκανε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τέλος, σχετικά με τις  αναφορές του πρώην πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς, όπως και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε τη σοβαρότητα του ζητήματος για τη Δημοκρατία και επισήμανε ότι σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα θεσμικά μέτρα θωράκισης από υποκλοπές, τονίζοντας ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει θέμα με τα κακόβουλα λογισμικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments