Διεθνή

Die Zeit: Η Ε.Ε. ανησυχεί για τη γειτνίαση Τουρκίας – Ρωσίας σχετικά με τις διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία

Die Zeit: Η Ε.Ε. ανησυχεί για τη γειτνίαση Τουρκίας – Ρωσίας σχετικά με τις διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ θεωρεί ανησυχητική την πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Ρωσία. Μια μηνιαία διακοπή ρεύματος απειλεί την Οδησσό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί ότι η συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι πολύ στενή, παρά τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις κατά της κυβέρνησης στη Μόσχα. Η εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας δίνει «αφορμή για μεγάλη ανησυχία», σύμφωνα με επιστολή του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που επικαλείται ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Funke. Ανησυχητική είναι και η συνεχιζόμενη πολιτική της Τουρκίας «να μην ενταχθεί στα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας».

Μεγάλα τμήματα της ουκρανικής περιοχής της Οδησσού και της ομώνυμης πόλης είναι πιθανό να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τις επιθέσεις των ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Οδησσού, μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις μήνες για να αποκατασταθεί πλήρως το δίκτυο. Οι οικογένειες που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή αν είναι δυνατόν. Ο κυβερνήτης της Οδησσού είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι πολλά εργοστάσια ενέργειας είχαν καταστραφεί ταυτόχρονα – γι’ αυτό υπάρχει μόνο ηλεκτρισμός για βασικές εγκαταστάσεις όπως νοσοκομεία, μαιευτήρια, αντλιοστάσια ή σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Ο προμηθευτής ενέργειας «DTEK» έγραψε στο Facebook ότι η έκταση της καταστροφής ήταν τεράστια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments