Διεθνή

Γαλλία: Έρευνες της οικονομικής εισαγγελίας στα γραφεία του κόμματος του Μακρόν

Γαλλία: Έρευνες της οικονομικής εισαγγελίας στα γραφεία του κόμματος του Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην έδρα της εταιρείας McKinsey και στο κόμμα «Αναγέννηση» του Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε σήμερα η οικονομική εισαγγελία

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην έδρα της εταιρείας McKinsey και στο κόμμα «Αναγέννηση» του Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε σήμερα η οικονομική εισαγγελία, με αφορμή την υπόθεση της αμφιλεγόμενης παρέμβασης εταιρειών συμβούλων στις προεκλογικές εκστρατείες του Γάλλου προέδρου το 2017 και το 2022. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την έφοδο στα γραφεία της στο Παρίσι διαβεβαιώνοντας ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές».

Οι έρευνες έγιναν στο πλαίσιο των δύο προκαταρκτικών που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο. Η μία από αυτές τις προκαταρκτικές αφορά την παρέμβαση εταιρειών συμβούλων στις προεκλογικές εκστρατείες και η δεύτερη τις υπερβολικές αναθέσεις έργων από το κράτος σε τέτοιες εταιρείες σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Είναι φυσιολογικό η δικαιοσύνη να ερευνά ελεύθερα και ανεξάρτητα για να ρίξει φως σε αυτό το θέμα», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Αναγέννησης, Λοΐκ Σινιόρ, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα είναι στη διάθεση των δικαστών για να παράσχει «οποιοδήποτε χρήσιμο στοιχείο» για τις προεκλογικές εκστρατείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments