Διεθνή

Λιβύη: Απορρίπτει την απόφαση της Αιγύπτου να οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορα

Λιβύη: Απορρίπτει την απόφαση της Αιγύπτου να οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Λιβύη απέρριψε την απόφαση της 11ης Δεκεμβρίου της Αιγύπτου να οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορα.

Η Λιβύη απέρριψε την απόφαση της 11ης Δεκεμβρίου της Αιγύπτου να οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορα. «Αυτή η οριοθέτηση είναι άδικη γιατί ανακοινώθηκε μονομερώς, παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης και τις αρχές της καλής πίστης και του σεβασμού της κυριαρχίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τρίπολης.

«Η οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να γίνει με κοινή συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων που θα εγγυώνται τα συμφέροντα και των δύο μερών και θα σέβονται την αρχή της ισότητας».

Η αιγυπτιακή οριοθέτηση της ΑΟΖ προκαλεί την αντίδραση της προσωρινής κυβέρνησης της Τρίπολης

Η αιγυπτιακή οριοθέτηση της ΑΟΖ προκαλεί την αντίδραση της προσωρινής κυβέρνησης της Τρίπολης μέσω Facebook και υπενθυμίζει στη Λιβύη και στην Τουρκία ότι, ευτυχώς, δεν έχουμε διολισθήσει σε μια ζούγκλα αυθαιρεσίας στις διεθνείς σχέσεις.

Με βάση όσα αναφέρει το ίδιο το ΥΠΕΞ της προσωρινής κυβέρνησης των Λιβανέζων και αναπαράγεται από τα μέσα ενημέρωσης, «το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης έλαβε γνώση της Προεδρικής Απόφασης που εξέδωσε η Αίγυπτος, στις 11 Δεκεμβρίου 2022, και η οποία ορίζει μονομερώς τα δυτικά θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου, πράξη που αποτελεί παραβίαση των χωρικών υδάτων και της υφαλοκρηπίδας του κράτους της Λιβύης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments