Διεθνή

Η επιστροφή των άκρων;

Η επιστροφή των άκρων;

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Αρχείου

Νέες επιδρομές και συλλήψεις υπόπτων αναφέρει ο γερμανικός και συνολικότερος δυτικοευρωπαικός Τύπος σε σπίτια και γραφεία Γερμανών πολιτών, που φέρονται ύποπτοι για συμμετοχή στο ακροδεξιό εξωκοινοβουλευτικό δίκτυο «Πολίτες του Ράιχ».

Νέες επιδρομές και συλλήψεις υπόπτων αναφέρει ο γερμανικός και συνολικότερος δυτικοευρωπαικός Τύπος σε σπίτια και γραφεία Γερμανών πολιτών, που φέρονται ύποπτοι για συμμετοχή στο ακροδεξιό εξωκοινοβουλευτικό δίκτυο «Πολίτες του Ράιχ». Οι πληροφορίες αναφέρουν την εμπλοκή μελών του κοινοβουλευτικά εκπροσωπούμενου AfD, της Εναλλακτικής για τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, η Μπριγκίτ Μάλζακ – Βίνκενμαν, μία δικαστικός ακροδεξιών πεποιθήσεων και βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, έχει ήδη απασχολήσει τις αρχές, οι οποίες είχαν προχωρήσει σε σύλληψή της, όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι γύρω από τους «Πολίτες του Ράιχ». Η βουλευτής της πιο ήπιας εκδοχής της ακροδεξιάς φέρεται να αποτελούσε μέρος ενός κοινοβουλευτικού βραχίονα αντιδημοκρατικών κομμάτων και κινήσεων, αν και η Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες.

Η Μάλζακ – Βίνκενμαν ήταν μία από τους 25 πρώτους υπόπτους που συνελήφθησαν σε εφόδους που πραγματοποιήθηκαν σε ένδεκα γερμανικά κρατίδια. Πρόκειται για μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, η οποία ήταν βουλευτής μεταξύ 2017 και 2021 και είχε προνομιακή πρόσβαση στο συγκρότημα των κοινοβουλευτικών κτιρίων στο Βερολίνο, καθώς και άκρως εμπιστευτικές γνώσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας του.

Μάλιστα, η Εναλλακτική για τη Γερμανία αφαίρεσε αμέσως το όνομά της από την επίσημη διαδικτυακή διεύθυνση του κόμματος. Το ίδιο το AfD δεν αποδέχεται την παραμικρή σχέση με τους «Πολίτες του Ράιχ». Εντούτοις, πολιτικοί και από τη χριστιανοδημοκρατική κεντροδεξιά  και τον σοσιαλιστικό χώρο κάθε άλλο παρά αποκλείουν το ενδεχόμενο ορισμένα μέλη και στελέχη του AfD να διατηρούσαν σχέσεις με εξωκοινοβουλευτικά στοιχεία, τα οποία απεργάζονταν την ανατροπή του κοινοβουλευτισμού και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Τα ίδια μέλη και στελέχη φέρνουν ως παράδειγμα την Μάλζακ – Βίνκενμαν, η οποία, μάλιστα, προοριζόταν να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην μετεπαναστατική κυβέρνηση ενός δικτύου, το οποίο δεν εκπροσωπεί ποσοστό μεγαλύτερο του 2 ή του 3% του γερμανικού λαού.

Το ζήτημα των οργανωτικών σχέσεων ανάμεσα σε ακροδεξιά κόμματα, με περισσότερο «ήπιο» πολιτικό λόγο, και σε κινήσεις και οργανώσεις της άκρας δεξιάς είναι, δυστυχώς, υπαρκτό και αρκετοί επιδέξιοι της ευρύτερης ακροδεξιάς εντάσσονται  σε κόμματα όπως είναι η Εναλλακτική για τη Γερμανία για να «στρατολογήσουν» καινούργια μέλη, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους.

Οι φόβοι αναζωπυρώνονται στη Γερμανία, η οποία δεν διαταράσσει επ’ ουδενί το μεταπολεμικό δημοκρατικό κεκτημένο. Ως αίτια της αναζωπύρωσης αυτών των ανησυχιών είναι η σοβαρή πληθωριστική κρίση που αντιμετωπίζει η γερμανική κοινωνία και η κοινωνική δυσαρέσκεια που η εν λόγω κρίση προκαλεί στις μεσαίες και κατώτερες εισοδηματικά κοινωνικές ομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments