Αθλητισμός

Προγνωστικά Ελλάδα: Με χάντικαπ η ΑΕΚ στην επιστροφή, χωρίς περιθώρια ο Ολυμπιακός

Προγνωστικά Ελλάδα: Με χάντικαπ η ΑΕΚ στην επιστροφή, χωρίς περιθώρια ο Ολυμπιακός

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Super League επιστρέφει στις επάλξεις μετά από τη διακοπή λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου

(Τετάρτη 15:00) Λεβαδειακός – Άρης

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε 1-0, όμως στην επανάληψη με γκολ του Ιτούρμπε και με υπέροχο φάουλ του Πάλμα ο Άρης έκανε την ανατροπή. Με καλή ψυχολογία η ομάδα του Πάρντιου, έχει ανάγκη να μπει καλά στην επιστροφή στην δράση. Ο τρόπος που κέρδισε την περασμένη Παρασκευή ασφαλώς και δείχνει πως είναι στο χέρι τους το διπλό. Θετικό νέο η ανατροπή στην υπόθεση Μαντσίνι και η ενεργοποίηση του. Το διπλό στο 1.72 στον μέσο όρο των εταιριών.

Αμφίβολοι οι στόπερ Βινίσιους (12/0), Λιάγκας (9/1) ο αμυντικός χαφ Χάμοντ (10/0) και ο εξτρέμ Σακό (1/0).

Για τους φιλοξενούμενους τιμωρημένος ο στόπερ Φαμπιάνο (13/2), τραυματίας από το Μουντιάλ επέστρεψε ο στόπερ Ενκουλού (8/1), ερωτηματικό ξανά ο μέσος Ετέμπο (6/0).

(Τετάρτη 17:00) Αστέρας Τρίπολης – Βόλος

Μοιάζει σαν τελευταία ευκαιρία για τον Αστέρα να μπει στη μάχη της 6ης θέσης, αλλά και για τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια στη θέση του. Η διαφορά από τον Βόλο είναι στους 11 βαθμούς. Η λογική λέει πως για να βγει στα playoffs ο Αστέρας μόνο τον Βόλο μπορεί να κυνηγήσει. Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο, χρειάζεται έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο η ομάδα της Τρίπολης και έναν απογοητευτικό ο Βόλος. Για να έχει βάση αυτή η κουβέντα χρειάζεται να κερδίσει ο Αστέρας αυτό το παιχνίδι, ο άσος στο 2.15 στον μέσο όρο των εταιριών. Έχασε εύκολα και χωρίς να δώσει μάχη, 3-0 ο Βόλος στη Λεωφόρο στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Novibet από τον Παναθηναϊκό.

Εκτός ο μεσοεπιθετικός Ριέρα (11/0), ο στόπερ Ατιένθα (6/0) και ο μπακ Γκαρθία (4/0). Παρελθόν ο μέσος Στάνκο (10/1). Δεν υπάρχει πλέον για τον Βόλο ο παικταράς Φερνάντεθ που μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, τραυματίας ο αρχηγός/μέσος Τσοκάνης (12/3), ερωτηματικό ο μπακ Λούνα (12/1).

(Τετάρτη 17:00) ΑΕΚ – Λαμία

Εκπληκτικό πρώτο γύρο πραγματοποίησε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Αλμέιδα απέδειξε πως μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα και το -8 την αδικεί. Πέτυχε 9 νίκες σε 13 παιχνίδια, οι 8 με ασιατικό χάντικαπ 1,5. Μόνο τον Ατρόμητο που βρήκε το γκολ νίκης στις καθυστερήσεις έμεινε το παιχνίδι στο ένα γκολ διαφορά. Βλέπετε το ποδόσφαιρο της ΑΕΚ βασίζεται στα τρεξίματα και στην πίεση, οπότε όταν βρίσκει προβάδισμα το δεύτερο γκολ έρχεται πιο εύκολα. Επιστροφή Σάββα Παντελίδη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δύσκολη η αποστολή του στην πρεμιέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στόχος του αξιόλογου Έλληνα τεχνικού να βελτιώσει επιθετικά τη Λαμία, αν τα καταφέρει θα τη σώσει, δεν θα κριθεί από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Με ασιατικό χάντικαπ 1,5 στο 1.55 στο μέσο όρο των εταιριών.

Έχει πολλά προβλήματα η ΑΕΚ που μπορεί να της δημιουργήσουν θέματα στη συνέχεια, δύσκολα να έχει θέμα με τη Λαμία. Εκτός οι Βίντα (11/0), Γκατσίνοβιτς (12/4), Μοχαμάντι (10/0), Άμραμπατ (12/3), Τσούμπερ (6/0), Ελίασον (9/0).

Αμφίβολοι για τη Λαμία οι εξτρέμ Ασκόφσκι (11/0) και Μαρμεντίνι (6/0) με τον φορ Καραμάνο (3/0).

(Τετάρτη 20:00) ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη τη διακοπή ώστε να δέσει ο Μίτσελ μία ομάδα που δημιουργήθηκε σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Στο παιχνίδι επιστροφή με τον Ατρόμητο τα καλά νέα ήρθαν από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Φορτούνη και από τα δύο εντυπωσιακά τέρματα του Μαρσέλο, αμυντικά πάντως υπάρχουν ακόμη θέματα. Ο ΠΑΣ είχε έναν προβληματικό πρώτο γύρο, είναι εύθραυστος αμυντικά και η συνολική του εικόνα δείχνει πως έχει ταβάνι την παραμονή του στα playouts.

Για να συμβεί όμως αυτό θα χρειαστεί βελτίωση και ενίσχυση. Έγιναν ήδη τρεις μεταγραφές, οι Νίνης, Τσιντώτας και ο Ουρουγουανός μέσος Τζίνο θα βοηθήσουν από την 1η Ιανουαρίου, δεν έχουν σήμερα δικαίωμα συμμετοχής. Παρότι η άμυνα του Ολυμπιακού δεν παρέχει ασφάλεια, μοιάζει βατή έξοδος για τους παίκτες του Μίτσελ που δεν έχουν και περιθώρια λάθους. Το διπλό οριακά πιο ψηλά από το 1.40.

Δεν έχει στη διάθεση του ο ΠΑΣ τον εξτρέμ Ροσέρο (12/2), τον Τζίμα (12/0), εκτός επίσης ο μπακ Κιάκος (8/0), ο μέσος Μπιλμπάο (12/0) και ο μεσοεπιθετικός Λώλης (5/0). Εκτός αποστολής για τον Ολυμπιακό έμειναν οι Σισέ (3/0), Μπα (7/0), Κούντε (2/0), Λάιντνερ (0 συμ.), Ουί-Τζο (5/0), Αμπουμπακάρ Καμαρά (1/0), Άβιλα (11/0) και Μπόουλερ (4/0), όπως επίσης και οι τραυματίες Βαλμπουενά (8/2) και Βατσλίκ (5/0) .

(Τετάρτη 21:30) Ιωνικός – Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ανάγκη τη διακοπή ώστε να φρεσκαριστεί, να αποκτήσει δυνάμεις και να συνεχίσει την κούρσα που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έδειξε βελτιωμένος στο παιχνίδι με τον Βόλο την περασμένη Πέμπτη, που επικράτησε 3-0. Έχασε όμως τους Σένκεφελντ και Βέρμπιτς. Ο Ιωνικός ταπεινώθηκε χάνοντας 7-0 σε φιλικό από τον ΟΦΗ με αποτέλεσμα ο Σπάνος να παραιτηθεί. Την παραίτηση του όμως δεν την έκανε δεκτή η διοίκηση της ομάδας και παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία. Πάντως δεν έχει καμία σχέση η φετινή εικόνα του Ιωνικού με την περσινή. Μοιάζει σαν ένα βατό πέρασμα για τον πρωτοπόρο. Το διπλό στο 1.50.

Παρελθόν ο μεσοεπιθετικός Μεντόσα (10/2), δεν έπιασε στην Νίκαια όπως στο Αγρίνιο, δεν υπολογίζονται ο στόπερ Τσιγκρίνσκι (9/0) και ο μέσος Αντούνες (10/0). Προέκυψαν δύο σημαντικά προβλήματα στο Τριφύλλι με τους Σένκεφελντ (9/0) και Βέρμπιτς (12/1). Μακροχρόνια ο Αϊτόρ (9/8).

(Πέμπτη 17:00) ΟΦΗ – Ατρόμητος

Έκανε υπέρβαση στο θέμα του προπονητή η διοίκηση του ΟΦΗ φέρνοντας στο Ηράκλειο τον αξιόλογο τεχνικό Ντουμπράουσκας. Η νίκη με ανατροπή στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τη διακοπή έφερε την ομάδα του Ηρακλείου στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Την περασμένη εβδομάδα διέλυσε 7-0 σε φιλικό τον Ιωνικό, 4 εβδομάδες μετά τη σοκαριστική εντός έδρας ήττα που γνώρισε από την ομάδα της Νίκαιας για το πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος με τον Κόλμαν στον πάγκο κάνει μία πολύ καλύτερη σεζόν σε σχέση με τις δύο προηγούμενες δύσκολα όμως θα βρεθεί εντός εξάδας. Την περασμένη εβδομάδα έχασε με 4-1 στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet από τον Ολυμπιακό. Πλασματικό το τελικό αποτέλεσμα, είχε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα και δέχτηκε δύσκολα γκολ. Η λογική με οδηγεί στο Goal/Goal στο 1.90.

Τιμωρημένος ο αξιόλογος μπακ Μπαλογιάννης (11/1) για τους γηπεδούχους. Σοβαρό πλήγμα για την ομάδα του Περιστερίου, καθώς χάνει τη σεζόν ο μπακ Κιβρακίδης (3/0), τραυματίας και ο στόπερ Σουάρεθ (9/0), εξέτισε ο μέσος Έρλινγκμαρκ (9/0).

(Πέμπτη 19:30) Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ

Νέα εποχή για την ομάδα του Αγρινίου, καθώς είχαμε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό. Μετά από σχεδόν 18 χρόνια ο Κωστούλας πούλησε τον σύλλογο στον Αμερικανοπολωνό μεγιστάνα Καμίνσκι, που υπόσχεται να ανεβάσει επίπεδο τον σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές δεν αφορούν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου βρήκε όπως συνηθίζει την άκρη, βελτίωσε στα τελευταία παιχνίδια την ομάδα του και ο ΠΑΟΚ έκλεισε καλά τον πρώτο γύρο ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Αναστασίου είναι συνεπής. Μόνιμα σε θέση να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα οποιασδήποτε ομάδας, βρίσκεται από την 6ή θέση και κάτω, όμως παίζει παθητικά με τους μεγάλους. Το διπλό στο 1.80.

Έχουν και απουσίες οι γηπεδούχοι, τιμωρημένοι οι μπακ Αποστολάκης (9/0), τέλος η σεζόν για Μπακάκη (5/0), νοκ άουτ ο μέσος Ντουάρτε (11/0) κι ο εξτρέμ Μόρσεϊ (11/1). Σταθερά λείπουν Λύρατζης (8/0), Τσαούσης (9/0), εκτός κι ο Κούρτιτς (10/3). Νοκ άουτ και ο Φελίπε Σοάρες (7/1).

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments