Διεθνή

Qatar Gate: Σε εξέλιξη η απολογία της Eύας Καϊλή

Qatar Gate: Σε εξέλιξη η απολογία της Eύας Καϊλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η κ. Καϊλή παρουσιάστηκε στον ανακριτή στις Βρυξέλλες στις 10:00 ώρα Ελλάδος

Έφτασε η ώρα για την απολογία της Εύας Καϊλή σχετικά με την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate. Στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών εκτός από τους δικηγόρους της, Αντρέ Ριζόπουλο και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, βρίσκεται και πλήθος δημοσιογράφων που περιμένει τις εξελίξεις για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή που τις προηγούμενες ημέρες κρατήθηκε στις φυλακές του Άρεν.

Η κ. Καϊλή παρουσιάστηκε στον ανακριτή στις Βρυξέλλες στις 10:00 ώρα Ελλάδος, ο οποίος θα κρίνει την προφυλάκιση ή μη της ευρωβουλευτή. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται να είναι μακρά, ενώ σε κάθε περίπτωση θα κριθεί εάν η ίδια είναι ύποπτη φυγής ή αν υπάρχει η υποψία ότι ενδέχεται να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

Tο δικαστικό συμβούλιο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει με τον Ομοσπονδιακό εισαγγελέα να έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση εντός 24 ωρών.

Ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωκοινοβουλίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πέταξε χθες, Τετάρτη (21/12) για τις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με την πελάτισσά του. Μαζί με τον έταιρο συνήγορό της Αντρέ Ριζόπουλο, συζητούσαν επί τέσσερις ώρες την υπερασπιστική της γραμμή ενώπιον του βελγικού δικαστηρίου.

Η Εύα Καϊλή «εμπιστεύτηκε» τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, και «την πρόδωσε», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος μετά τη συνάντηση μαζί της, προσθέτοντας πως η ίδια είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ιδιαίτερα προβληματισμένη.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι δηλώσεις του κ. Δημητρακόπουλου έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε η Καϊλή στους ανακριτές. Η εφημερίδα La Repubblica, αναφέρει ότι η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου παραδέχτηκε ότι είχε δώσει εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά και ότι γνώριζε τη δραστηριότητα του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι. «Η κυρία Καϊλή δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι ζήτησε από τον πατέρα της να μεταφέρει τα χρήματα» που βρέθηκαν στο σπίτι της «για να τα κρύψει», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Δημητρακόπουλος από την Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως η πελάτισσά του δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments