Διεθνή

Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης: Επικίνδυνη η διαρροή πληροφοριών

Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης: Επικίνδυνη η διαρροή πληροφοριών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε συνέντευξή του στο Politico, ο Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν είπε ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία ξεκίνησε ποινική έρευνα για τις διαρροές, προκειμένου να διατηρηθεί η πίστη στη δικαστική διαδικασία.

Σε συνέντευξή του στο Politico, ο Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν είπε ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία ξεκίνησε ποινική έρευνα για τις διαρροές, προκειμένου να διατηρηθεί η πίστη στη δικαστική διαδικασία. Το Βέλγιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μεγαλύτερης έρευνας για τη διαφθορά στην ΕΕ εδώ και σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, εν μέσω ισχυρισμών ότι το Κατάρ και το Μαρόκο εξαγόρασαν επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από τις 9 Δεκεμβρίου, η βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποίησε μια σειρά από τουλάχιστον 20 εφόδους σε σπίτια και γραφεία στις Βρυξέλλες, κατάσχοντας κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν με προκαταρκτικές κατηγορίες για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά». Μεταξύ αυτών είναι και η Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με το Politico, ορισμένοι εκ των δικηγόρων των υπόπτων επικρίνουν τώρα την βελγική έρευνα, με τουλάχιστον έναν εξ αυτών να γράφει στη δικαιοσύνη πως «υπήρξε τεράστιο πρόβλημα διαδικασίας» λόγω των διαρροών βασικών εγγράφων στα μέσα ενημέρωσης. Και πράγματι, οι εφημερίδες έχουν αλιεύσει ζουμερές λεπτομέρειες σχετικά με τις ανακαλύψεις κρυμμένων μετρητών και ομολογίες, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις επίσημες ανακοινώσεις.

Σε συνέντευξή του λοιπόν στο Politico, o Βαν Κουίκενμπορν,δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τέτοιου είδους διαρροές προκειμένου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη στη δικαστική διαδικασία.

«Η υπεράσπιση μπορεί να το χρησιμοποιήσει φυσικά, γιατί το τεκμήριο αθωότητας είναι μια άλλη αρχή του κράτους δικαίου μας. Δεν εναπόκειται στον Τύπο να αρχίσει να καταδικάζει εκ των προτέρων τους ανθρώπους. Αυτό, φυσικά, είναι ευαίσθητο – αυτό είναι επικίνδυνο» τόνισε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας από ένα ασφαλές σπίτι όπου περνά τα Χριστούγεννα λόγω απειλών εναντίον του από εγκληματικές οργανώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments