Διεθνή

Qatargate: «Πάγωσαν» έξι τραπεζικοί λογαριασμοί των Παντσέρι, Τζόρτζι και Βιζεντίνι

Qatargate: «Πάγωσαν» έξι τραπεζικοί λογαριασμοί των Παντσέρι, Τζόρτζι και Βιζεντίνι
Το αίτημα για «πάγωμα» των λογαριασμών προήλθε από την εισαγγελία των Βρυξελλών και, σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς του Παντσέρι και της κόρης του υπάρχουν συνολικά 240.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Ιl Giornale, το δικαστήριο του Μπέργκαμο μπλόκαρε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στον Αντόνιο Παντσέρι και στην κόρη του Σίλβια, στον Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικάτων Λούκα Βιζεντίνι. Το αίτημα για «πάγωμα» των λογαριασμών προήλθε από την εισαγγελία των Βρυξελλών και, σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς του Παντσέρι και της κόρης του υπάρχουν συνολικά 240.000 ευρώ.

Ο Βιζεντίνι δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του και ότι μένει «έκπληκτος», διότι από τον λογαριασμό αυτόν αποπληρώνει «στεγαστικό δάνειο», αποκλειστικά και μόνον από τον μισθό του.

Le Soir: Δεν προκύπτουν άλλοι εμπλεκόμενοι, δεν είναι παραγωγή του Netflix

«Δεν μας προκύπτουν άλλα εμπλεκόμενα ονόματα, δεν είναι παραγωγή του Netflix», δήλωσε ο Κριστόφ Μπερτί, διευθυντής της βελγικής εφημερίδας Le Soir, με αναφορά στο σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ, αποκαλούμενο και ως Κατάρ-gate. Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Il Foglio, o Μπερτί πρόσθεσε ότι «δεν έχει άλλα στοιχεία, ο,τι έπρεπε να γράψει η Le Soir, το έχει γράψει. Η όλη ιστορία, ως έχει, είναι ήδη αρκετά σοβαρή».

«Το όλο έργο αυτής της έρευνας, το πώς εξελίχθηκε, ξεπερνά κάθε διάσταση της φαντασίας» είπε, χαρακτηριστικά, ο διευθυντής της εφημερίδας που είχε κύριο ρόλο στις αποκαλύψεις καταθέσεων και δικογραφιών του Κατάρ-gate.

Τι αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα

Νωρίτερα, σε αποκαλύψεις για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και στην βαλίτσα του πατέρα της, οδηγώντας στη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου καθώς κρίθηκε ότι δεν καλύπτεται πλέον από την ασυλία της,  προχώρησε η ιταλική ιστοσελίδα Il Fatto Quotidiano, μεταφέροντας όσα φέρεται να είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν και στον επικεφαλής της επιχείρησης, εισαγγελέα διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments