Διεθνή

Πούτιν: Απαγόρευσε τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε χώρες που υιοθετούν το πλαφόν

Πούτιν: Απαγόρευσε τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε χώρες που υιοθετούν το πλαφόν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα που απαγορεύει την προμήθεια πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε χώρες που συμμετέχουν στο πλαφόν από την 1η Φεβρουαρίου για πέντε μήνες.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα που απαγορεύει την προμήθεια πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε χώρες που συμμετέχουν στο πλαφόν από την 1η Φεβρουαρίου για πέντε μήνες. Η G7, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αυστραλία συμφώνησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο ανώτατο όριο τιμής 60 δολαρίων ανά βαρέλι για το ρωσικό αργό πετρέλαιο, πλαφόν που τέθηκε σε ισχύ από τις 5 Δεκεμβρίου λόγω της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το διάταγμα του Κρεμλίνου ανέφερε: «Αυτό… τίθεται σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2023 και ισχύει μέχρι την 1η Ιουλίου 2023».

Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές αργού πετρελαίου θα απαγορευτούν από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά η ημερομηνία για την απαγόρευση των προϊόντων πετρελαίου θα καθοριστεί από τη ρωσική κυβέρνηση και μπορεί να είναι μετά την 1η Φεβρουαρίου. Το διάταγμα περιλαμβάνει μια ρήτρα που επιτρέπει στον Πούτιν να ακυρώσει την απαγόρευση σε ειδικές περιπτώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments