Διεθνή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία: Σταματείστε τις απειλές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία: Σταματείστε τις απειλές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/pagenews.gr

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος απειλεί με πόλεμο την χώρα μας ακόμα και για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη, έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος απειλεί με πόλεμο την χώρα μας ακόμα και για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη, έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στις ΗΠΑ, Χριστόδουλος Αθανασάτος, το State Department  εκφράζει τη θλίψη του για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων και ζητά οι δύο χώρες να  συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει την ένταση και δεν θα βοηθήσει κανέναν.

Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου που αναφέρουν πως θα γίνει η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια γύρω από την Κρήτη. Όπως είπε η χώρα του δε θα επιτρέψει την επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι και προειδοποίησε την Ελλάδα να μην μπαίνει σε περιπέτειες γιατί «το τέλος θα είναι πολύ κακό».

Παναγιωτόπουλος για Τσαβούσογλου: Η δήλωση περί «casus belli» πρέπει να προβληματίσει πολλούς

«Η δήλωση περί “casus belli” που αναφέρεται στη δυνατότητα της Ελλάδας να ασκήσει ένα νόμιμο δικαίωμά της, περισσότερο παραπέμπει σε προκλητικό αναθεωρητισμό παρά σε συμπεριφορά Συμμάχου στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Συνεπώς θα πρέπει να προβληματίσει πολλούς», παρατήρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωση του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με αφορμή τη νέα φραστική επίθεση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα», υπενθύμισε, «δεν απειλεί, αλλά και δεν της αρέσει να απειλείται» και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση πολιτεύεται και λειτουργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και στη βάση των κανόνων που διέπουν την ειρηνική συμβίωση μεταξύ κρατών δηλαδή το Διεθνές Δίκαιο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments