Διεθνή

Τageszeitung: Πανευρωπαϊκή στήριξη στον Ιμάμογλου

Τageszeitung: Πανευρωπαϊκή στήριξη στον Ιμάμογλου

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Kemal Aslan

Στο μέτωπο στήριξης του Εκρέμ Ιμάμογλου που έχουν συγκροτήσει Ευρωπαίοι δήμαρχοι εστιάζει σε δημοσίευμά της η Τageszeitung

Στο μέτωπο στήριξης του Εκρέμ Ιμάμογλου που έχουν συγκροτήσει Ευρωπαίοι δήμαρχοι εστιάζει σε δημοσίευμά της η Τageszeitung. Όπως σημειώνει «οι δήμαρχοι Κώστας Μπακογιάννης από την Αθήνα, Ντάριο Ναρντέλλα από τη Φλωρεντία και Μπελίτ Ονάι από το Ανόβερο διαβεβαίωσαν τον Ιμάμογλου πως στέκονται αλληλέγγυοι δίπλα του. Χαιρετισμοί από άλλες πόλεις, όπως το Παρίσι και το Αμβούργο, έδειξαν ότι ο Ιμάμογλου, δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης απολαμβάνει υποστήριξη σε όλη την Ευρώπη».

Το γερμανικό μέσο αναφέρει ειδικότερα για τον δήμαρχο της Αθήνας πως «άσκησε έντονη κριτική στην ελεγχόμενη τουρκική δικαιοσύνη και χαρακτήρισε την καταδίκη του Ιμάμογλου ως εντελώς απαράδεκτη». Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ως εκπρόσωπος της πόλης όπου “εφευρέθηκε η δημοκρατία”» εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι ο λαός “δεν θα δεχθεί” αυτή την επέμβαση στην πολιτική του αυτονομία».

«Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να λαμβάνει ολοένα και πιο κατασταλτικά μέτρα», σχολιάζει η taz: «Όχι μόνο εναντίον του Ιμάμογλου, αλλά και εναντίον άλλων δημάρχων του αντιπολιτευόμενου CHP – και αυτό λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϋλού ανακοίνωσε ότι επιτροπή εμπειρογνωμόνων που είχε διοριστεί από τον ίδιο, ανακάλυψε εκατοντάδες περιπτώσεις στις οποίες, με ευθύνη του Ιμάμογλου, είχαν προσληφθεί από τον δήμο υπάλληλοι συνδεδεμένοι με “τρομοκρατικές οργανώσεις”». Εάν η εισαγγελία ασκήσει δίωξη, ο Ιμάμογλου θα αντικατασταθεί από δήμαρχο που θα επιλέξει ο Σοϋλού.

«Η κυβέρνηση προφανώς προνοεί για το ενδεχόμενο να μην εκδοθεί οριστική απόφαση κατά του Ιμάμογλου πριν από τις εκλογές», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Όπως ανέφερε και ο Ιμάμογλου σε δήλωσή του, η εξέλιξη αυτή απειλεί επίσης τους δημάρχους στην Άγκυρα, την Αττάλεια και άλλες μεγάλες πόλεις που η αντιπολίτευση κατάφερε να κερδίσει στις τοπικές εκλογές του 2019» γράφει η taz, προσθέτοντας πως «με μοχλό τις “τρομοκρατικές έρευνες”, πολλοί δήμαρχοι στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους».

Πηγή: Deutsche Welle

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments