Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει αποκτήσει τον Μεξικανό εξτρέμ της Κρουζ Αζούλ, Κάρλος Ουριέλ Αντούνα

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει αποκτήσει τον Μεξικανό εξτρέμ της Κρουζ Αζούλ, Κάρλος Ουριέλ Αντούνα

Πηγή Φωτογραφίας: 2022 MARCO UGARTE / AP IMAGES - Eduardo Verdugo/AP

Μια δύσκολη και ακριβή περίπτωση στη λίστα των Πράσινων για τη θέση του δεξιού εξτρέμ με τον Μεξικανό διεθνή, Ουριέλ Αντούνα – Δεσμεύεται μέχρι το 2025 με την Κρουζ Αζούλ, ήταν στην αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού για την καλύτερη δυνατή ενίσχυση στις μεταγραφές, συνεχίζονται. Μετά τον δανεισμό του Τιμοτέους Πούχατς, οι Πράσινοι στρέφονται στις υποθέσεις των δύο θέσεων που τους «καίνε». Δεξιό εξτρέμ και δημιουργικό χαφ. Για τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ένα όνομα που ενδιαφέρει είναι αυτό του Ούριελ.

Ο 25χρονος Μεξικανός θεωρείται εξαιρετική περίπτωση. Ταυτόχρονα ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ δεν πρόκειται για τίποτα προχωρημένο. Βρίσκεται στους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει για τη θέση και είναι υπό εξέταση ουσιαστικά. Δεν είναι ελεύθερος και δεν ολοκληρώνεται σύντομα το συμβόλαιό του με την Κρουζ Αζούλ. Η συμφωνία με την τωρινή του ομάδα έχει διάρκεια ως το 2025, ενώ εκεί μετακόμισε ένα χρόνο πριν (Ιανουάριος 2022) αφήνοντας την Ντεπορτίβο Γκουαδαλαχάρα.

Είναι βασικός και απ’ τους καλύτερους παίκτες της Κρουζ Αζούλ. Μάλιστα τα ξημερώματα του Σαββάτου (31/12) βρισκόταν στην ενδεκάδα της ομάδας του για τον τελικό κυπέλλου Μεξικού, όπου και το κατέκτησε κόντρα στο προηγούμενο κλαμπ του (Ντεπορτίβο). Όταν έγινε αλλαγή στο 85’ αποδοκιμάστηκε έντονα απ’ τους οπαδούς της ομάδας απ’ την Γκουαδαλαχάρα, που δεν συγχωρούν την αποχώρησή του.

Έχει ταχύτητα και είναι ικανότατος με την μπάλα στα πόδια, ενώ προτιμά να παίζει στη δεξιά πλευρά. Παράλληλα η περίπτωσή του θεωρείται ιδιαίτερα ακριβή, καθώς οι Μεξικανοί δίνουν λεφτά στους παίκτες τους και δεν πουλάνε εύκολα και κυρίως φθηνά. Ειδικά απ’ τη στιγμή που ο 25χρονος δεν είναι απλά μια λύση, αλλά βασικός κι αναντικατάστατος. Απλά δε θα τον άφηνε αδιάφορο το ενδεχόμενο μιας ακόμη ευρωπαϊκής περιπέτειας.

Προέρχεται απ’ τις ακαδημίες της Σάντος Λαγκούνα. Το 2017 τον απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι με την οποία αγωνίστηκε μόνο με την Κ23. Παραχωρήθηκε δανεικός στην Ολλανδική Χρόνιγκεν, με την πρώτη ομάδα της οποίας έπαιξε 22 φορές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Εν συνεχεία συνέχισε δανεικός στους LA Galaxy παίζοντας 34 ματς, σκοράροντας 6 φορές κι έχοντας 7 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2020 η Ντεπορτίβο Γκουαδαλαχάρα ξόδεψε 9.900.000 ευρώ για να τον αποκτήσει απ’ τη Μάντσεστερ Σίτι. Μαζί της αγωνίστηκε για δύο χρόνια, μετρώντας 64 ματς, 6 γκολ και 9 ασίστ. Πριν πάει στην Κρουζ Αζούλ, ομάδα που βρίσκεται και τώρα.

Είναι διεθνής με την Εθνική Μεξικού, με την οποία ταξίδεψε στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αγωνίστηκε και στις τρεις αναμετρήσεις περνώντας ως αλλαγή. 6 λεπτά με την Πολωνία, 24’ με την Αργεντινή και ένα ημίχρονο με την Σαουδική Αραβία.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments