Πολιτική

Χριστοδουλάκης: «Ζητάμε τη δύναμη να αλλάξουμε την υφιστάμενη πολιτική»

Χριστοδουλάκης: «Ζητάμε τη δύναμη να αλλάξουμε την υφιστάμενη πολιτική»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δήλωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης

«Η Ανατολική Αττική αυτή τη στιγμή έχει έντονα αναπτυγμένο το στοιχείο της αστικοποίησης, δημιουργώντας την ανάγκη να εστιάσουμε στο θέμα των υποδομών. Έχει τεράστια οικιστική ανάπτυξη και έχουν ιδιαίτερη σημασία οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν κατά την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε μιλώντας στο ONE, στην εκπομπή «One live magazine» και την Μ. Μπάρμπα, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, αναφερόμενος στα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία τόνισε την ύπαρξη τριών αξόνων πολιτικής που οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στην πορεία προς τις κάλπες. «Ο πρώτος άξονας αφορά τα ζητήματα κοινωνίας, οικονομίας, ενεργειακής κρίσης, καθημερινότητας, στον απόηχο των ανατιμήσεων και της ακρίβειας. Η διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει με την αλλαγή της οριζόντιας στρατηγικής διαμόρφωσης του δημοσιονομικού χώρου προς αναδιανομή, στη λογική της επιδοματικής εξάρτησης που θέλει τους πολίτες ομήρους και πελάτες, στην ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών του κοινωνικού κράτους και τη στοχευμένη στήριξη των ασθενέστερων, αλλά και στην ανάγκη ρύθμισης της αγοράς ενέργειας. Το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα είναι τα θέματα Δημοκρατίας. Είναι αναγκαίο να αντιληφθούν οι πολίτες ότι η θωράκιση των θεσμών, τους αφορά άμεσα καθώς η διαφάνεια και η λογοδοσία ενισχύουν την κοινωνική ευημερία. Και το τρίτο ζήτημα είναι τα εθνικά μας θέματα. Χρειάζεται εθνική ενότητα στο εσωτερικό, ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και ενεργητική διπλωματία αναφορικά με την Τουρκία». Και συνέχισε τονίζοντας πως αυτοί οι τρείς άξονες θα είναι καθοριστικοί για την επιλογή που θα κάνουν οι πολίτες στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Σχολιάζοντας περαιτέρω τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε για τη στρατηγική που ακολουθεί η Τουρκία τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο με τη δημιουργία της πρόσφατης τεχνητής έντασης, αλλά κυρίως μιας συντεταγμένης στρατηγικής να θέτει ζητήματα σε ένα δυνητικό τραπέζι διαπραγμάτευσης, όπου επιθυμεί να σύρει τη χώρα μας, με τους δικούς της όρους. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έπαιξε ποτέ με τα εθνικά θέματα, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση της χώρας. Είμαστε κόμμα βαθιά πατριωτικό και στεκόμαστε με όρους ευθύνης απέναντι σε τέτοια ζητήματα. Δεν παίξαμε με την ελληνογαλλική συμφωνία, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε κρίσιμες στιγμές, αμφισβητώντας την εικόνα των στρατηγικών συμμαχιών με τους εταίρους μας». Υπενθύμισε δε, την ανάγκη των πρωτοβουλιών που οφείλει να πάρει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός με όρους εθνικής ενότητας ώστε να γίνει αντιληπτό ότι «όπως εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα από τους γείτονες μας, έτσι ούτε μισό χιλιοστό από την εθνική μας κυριαρχία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση». Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ανέφερε ξανά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη διεκδίκησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση επί της ουσίας και όχι σε επίπεδο ρητορικής, όπως συμβαίνει σήμερα, των ζητημάτων για αυτοματοποιημένες κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «λόγω των αυξημένων πληθωριστικών τάσεων, η ανάγκη να ενισχυθεί το εισόδημα των πολιτών ήταν επιτακτική ήδη από την αρχή της ενεργειακής κρίσης το Φεβρουάριο του 2022. Δυστυχώς η κυβέρνηση άργησε πάνω από έναν χρόνο. Αυτή η αργοπορία έχει στοιχήσει στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Κλείνοντας ο κ. Χριστοδουλάκης υπενθύμισε ότι μια σειρά από πολιτικές δεν οφείλονται στην κρίση αλλά στις επιλογές που αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει. Ζητήματα όπως η απαξίωση του Ε.Σ.Υ, η υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων, η στρατηγική για τη δημόσια εκπαίδευση, ο υπερσυγκεντρωτισμός στη δημόσια διοίκηση, η απαξίωση της κοινωνικής ασφάλισης, είναι θέματα που δείχνουν την αλαζονεία στη διαχείριση της εξουσίας από την κυβέρνηση και τη στρατηγική που ακολουθεί. «Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε αυτές τις πολιτικές με συνέπεια, με ευθύνη, με αξιοπιστία, με πρόγραμμα, ζητώντας τη δύναμη από τον ελληνικό λαό για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τη δική μας ατζέντα. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει συμπλήρωμα κανενός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments