Πολιτισμός

Forge Project: Μια συλλογή από ιστορίες των ιθαγενών

Forge Project: Μια συλλογή από ιστορίες των ιθαγενών

Πηγή Φωτογραφίας: The New York Times

Τα πάντα για το Forge φαίνονται ιστορικά, αλλά η συλλογή είναι η πρώτη στο είδος της.

Το Forge Project, μια  πρωτοβουλία υπό την ηγεσία των ιθαγενών, έχει την έδρα του στην κοιλάδα Hudson, γνωστή και ως πατρίδα του Muh-he-con-ne-ok. Αν και μπορεί να μην συμβεί αυτή την άνοιξη ή την επόμενη, ο πάγος τελικά θα λιώσει για να αποκαλύψει το νέο, παλιό τοπίο – την ιθαγενή χλωρίδα που ξεριζώθηκε από τους αποίκους πριν από αιώνες. Η ομάδα του Forge, με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή και επιμελητή Candice Hopkins, έχει σχέδια να επαναφυτεύσει την ιδιοκτησία των 38 στρεμμάτων, αποκαθιστώντας ένα κομμάτι της θέας.

View this post on Instagram

A post shared by Forge Project (@forgeprojectny)

Οι εργασίες αποκατάστασης κάθε είδους βρίσκονται σε εξέλιξη στο Forge, το πνευματικό τέκνο του Zach Feuer, ενός πρώην εμπόρου έργων τέχνης στη Νέα Υόρκη, και του φιλάνθρωπου, Becky Gochman. Ιδρύθηκε το 2021, είναι μία από τις λίγες πολιτιστικές πρωτοβουλίες που ηγούνται οι ιθαγενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Native Arts and Cultures στο Πόρτλαντ, με φυσική τοποθεσία.

Στο Forge, οι επισκέπτες συγκεντρώνονται για να αναζωογονήσουν τις ιστορίες των ιθαγενών μέσω της τέχνης, της μουσικής, της εκπαίδευσης, της ιατρικής και της γεωργίας.

Τα πάντα για το Forge φαίνονται ιστορικά, αλλά η δανειστική συλλογή είναι η πρώτη στο είδος της. Μετρά περίπου 200 έργα τέχνης από περισσότερους από 50 ιθαγενείς Αμερικανούς, ιθαγενείς της Αλάσκας, ιθαγενείς της Χαβάης, First Nation, Métis και Inuit. Εκπροσωπούνται πολλοί από τους εξέχοντες σύγχρονους αυτόχθονες καλλιτέχνες, όπως ο Sky Hopinka (Ho-Chunk Nation/Pechanga Band of Luiseño Indians), ο Jeffrey Gibson (Choctaw/Cherokee) και ο Edgar Heap of Birds (Cheyenne and Arapaho Nation).

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, ο οργανισμός είπε ότι είχε λάβει αιτήματα δανείου από το Λούβρο, το Μουσείο Τέχνης Baffler και το Μουσείο του Μπρούκλιν, καθώς και από τη Μπιενάλε της Βενετίας, την Τριενάλε του Κλίβελαντ και όχι μόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments