Πολιτισμός

Η Μπιενάλε της Βενετίας έλαβε πιστοποίηση ότι όλα τα φεστιβάλ της είναι ουδέτερα από άνθρακα

Η Μπιενάλε της Βενετίας έλαβε πιστοποίηση ότι όλα τα φεστιβάλ της είναι ουδέτερα από άνθρακα

Πηγή Φωτογραφίας: Frieze

Η Μπιενάλε διοργανώνει επίσης εκδηλώσεις αφιερωμένες στο θέατρο, τον χορό, τη μουσική και τον κινηματογράφο το 2022.

Η Μπιενάλε της Βενετίας έλαβε πιστοποίηση ότι και τα πέντε φεστιβάλ της το 2022 ήταν ουδέτερα από άνθρακα, σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε η Μπιενάλε.

View this post on Instagram

A post shared by @bs_solow

«Μετά την επίτευξη της πιστοποίησης της ουδετερότητας άνθρακα για το 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2021, φέτος η La Biennale di Venezia εργάστηκε συστηματικά για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής προωθώντας ένα πιο βιώσιμο μοντέλο για το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη λειτουργία των φεστιβάλ της», αναφέρει η δήλωση.

Αν και η Μπιενάλε της Βενετίας είναι ίσως περισσότερο γνωστή για την έκθεση τέχνης της, η οποία φέτος πραγματοποίησε την 59η επανάληψη της φέτος, η Μπιενάλε διοργανώνει επίσης εκδηλώσεις αφιερωμένες στο θέατρο, τον χορό, τη μουσική και τον κινηματογράφο το 2022. Πραγματοποιεί επίσης μια μπιενάλε αρχιτεκτονικής.

Η Μπιενάλε έλαβε την πιστοποίησή  από τη RINA, μια εταιρεία με έδρα τη Γένοβα που έχει διαπιστευθεί από τη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Η Μπιενάλε είπε ότι πέτυχε την πιστοποίησή της χρησιμοποιώντας ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Για να επιτύχουν περαιτέρω τους στόχους τους για την ουδετερότητα άνθρακα, η Μπιενάλε αγόρασε επίσης πιστώσεις αντιστάθμισης άνθρακα που υποστηρίζουν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ινδία και την Κολομβία.

Μια από τις πιο παραγωγικές δραστηριότητες άνθρακα που δημιουργούνται από τις εκθέσεις είναι κάτι που θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί: τα ταξίδια. Σε μια μεγάλη επιτυχία για την Μπιενάλε τέχνης, σημειώθηκε αύξηση 35 τοις εκατό στη συμμετοχή φέτος σε σύγκριση με το 2019, με 800.000 εισιτήρια να πωληθούν, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα 22.498 άτομα που επισκέφτηκαν τις ημέρες προεπισκόπησης της έκθεσης.

«Για όλες τις εκδηλώσεις, το πιο σημαντικό στοιχείο του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα αφορά την κινητικότητα του κοινού που συμμετέχει», ανέφερε η δήλωση της Μπιενάλε. «Με αυτή την έννοια, η La Biennale θα συμμετάσχει ξανά τον επόμενο χρόνο σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του κοινού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments