Οικονομία

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου – Τι πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου – Τι πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου του 2023, και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και ότι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα  καταστήματα θα είναι ανοικτά από 11πμ έως 8μμ

Οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου του 2023, και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και ότι την Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα  καταστήματα θα είναι ανοικτά από 11πμ έως 8μμ. Όπως προβλέπει η νομοθεσία, οι χειμερινές εκπτώσεις γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Μάλιστα, στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων περιλαμβάνεται και μία Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, μειώνονται συνολικά οι Κυριακές με ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ, εκτός αν το Υπουργείο Ανάπτυξης επιλέξει να δώσει ξανά την ευκαιρία, παρότι δεν προβλέπεται, για λειτουργία των καταστημάτων εκτάκτως.

Το αίτημα για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ήταν πάγιο στον εμπορικό κόσμο εδώ και καιρό, και τελικά «κλείδωσε» με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που είχε κατατεθεί στα τέλη του Ιουλίου του 2022 στη Βουλή.

Με τα νέα δεδομένα λοιπόν, οι Κυριακές του 2023 με ανοιχτά καταστήματα είναι πέντε και είναι οι εξής:

  • 15 Ιανουαρίου 2023 – Αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
  • 09 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων
  • 16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
  • 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
  • 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments