Διεθνή

ΗΠΑ: Εκτάκτως σε νοσοκομείο της Φλόριντα ο Ζαΐρ Μπολσονάρου

ΗΠΑ: Εκτάκτως σε νοσοκομείο της Φλόριντα ο Ζαΐρ Μπολσονάρου
Ο τέως πρόεδρος φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ορλάντο σήμερα Δευτέρα. 

Ο τέως πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου εισήχθη στο νοσοκομείο AdventHealth Celebration στο Ορλάντο της Φλόριντα μετά από «έντονους πόνους στην κοιλιά». Ο Μπολσονάρου έφτασε στη Φλόριντα στις 30 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Λούλα. Ο τέως πρόεδρος φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ορλάντο σήμερα Δευτέρα.

Αντιμετωπίζει τουλάχιστον τέσσερις έρευνες στη Βραζιλία και έχει χάσει την ασυλία του. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος και οι επικεφαλής του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.εξέδωσαν νωρίτερα κοινή ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τις ταραχές της Κυριακής στην Μπραζίλια ως «τρομοκρατικές ενέργειες» σύμφωνα με το oglobo.globo.com.

«Οι δυνάμεις της Δημοκρατίας απορρίπτουν τις τρομοκρατικές ενέργειες βανδαλισμού από εγκληματίες και πραξικοπηματίες που έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα στη Μπραζίλια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση που υπογράφουν ο Λούλα και οι επικεφαλής του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην κοινή δήλωση τονίζεται επίσης ότι η Βραζιλία χρειάζεται «κανονικότητα, σεβασμό και δουλειά» ενώ η κοινωνία καλείται να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments