Πολιτική

Οικονόμου: Διαθέσιμη στους πολίτες η νέα Ψηφιακή Κάργα ΔΥΠΑ, μέσω του gov.gr Wallet

Οικονόμου: Διαθέσιμη στους πολίτες η νέα Ψηφιακή Κάργα ΔΥΠΑ, μέσω του gov.gr Wallet

Πηγή Φωτογραφίας: Rthess

Η νέα Ψηφιακή Κάρτα είναι διασυνδεδεμένη με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και ενημερώνεται καθημερινά από αυτό.

Στη νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ που είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του gov.gr Wallet αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο συνεχίζονται τα άλματα ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς πλέον είναι διαθέσιμη μέσω του gov Wallet η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ σηματοδοτώντας την κατάργηση της έντυπης μορφής της κάρτας ανεργίας & παρέχοντας άμεση πρόσβαση», επισημαίνει στη σχετική ανάρτησή του.

Η νέα Ψηφιακή Κάρτα είναι διασυνδεδεμένη με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και ενημερώνεται καθημερινά από αυτό. Εξασφαλίζεται, έτσι, σαφήνεια για το ποιος δικαιούται ποιες παροχές, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος 4921/2022 «Δουλειές Ξανά».

Σημειώνεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ αποτελεί το τέταρτο έγγραφο που εντάσσεται στο Wallet. Ήδη είναι διαθέσιμα το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Δίπλωμα Οδήγησης, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο προστέθηκε η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας.

Έως τώρα έχουν αποθηκευτεί περισσότερα από 930.000 δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 760.000 διπλώματα οδήγησης και 5.900 κάρτες αναπηρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments