Οδηγός

Επίδομα εργασίας ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ: Ξεκινά η καταβολή 300 ευρώ σε έως και 170.000 ανέργους

Επίδομα εργασίας ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ: Ξεκινά η καταβολή 300 ευρώ σε έως και 170.000 ανέργους

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Σε ισχύ βρίσκεται ήδη από τη ΔΥΠΑ το νέο επίδομα ανεργίας που πλέον θα μετατραπεί σε επίδομα εργασίας μετά την εύρεση εργασίας από τους ανέργους.

Σε ισχύ βρίσκεται ήδη από τη ΔΥΠΑ το νέο επίδομα ανεργίας που πλέον θα μετατραπεί σε επίδομα εργασίας μετά την εύρεση εργασίας από τους ανέργους. Όπως είπε με νέες δηλώσεις του ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρος Πρωτοψάλτης, το επίδομα εργασίας είναι το μισό επίδομα ανεργίας, υπενθυμίζοντας ότι όποιος επιδοτούμενος άνεργος βρει δουλειά θα συνεχίσει να παίρνει το 50% του επιδόματος ανεργίας επιπλέον του μισθού του ως κίνητρο και επιβράβευση για την ταχύτερη δυνατή επανένταξη στην αγορά εργασίας.

«Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας. Είναι επιβράβευση ουσιαστικά γι’αυτόν, ο οποίος ενώ έπαιρνε το επίδομα ανεργίας, θα πιάσει δουλειά μέσα σε αυτό το 12μηνο», πρόσθεσε.

«Παράδειγμα: Αν έχω 12 μήνες επιδοτούμενη ανεργία και τον έκτο μήνα πιάσω δουλειά, θα συνεχίσω να παίρνω για 6 μήνες το 50% του επιδόματος ανεργίας».

Επίδομα εργασίας 300 ευρώ σε έως και 170.000 μακροχρόνια ανέργους

Υπενθυμίζεται ότι στις νέες παροχές της ΔΥΠΑ προβλέπονται μεταξύ άλλων η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ και το επίδομα εργασίας ύψους 300 ευρώ.

Τη χρηματική παροχή, ύψους 300 ευρώ, πρόκειται να ξεκινήσουν να λαμβάνουν εφάπαξ από τις αρχές του 2023 περίπου 160-170.000 μακροχρόνια (πάνω από πέντε χρόνια) άνεργοι που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, ενεργοποιώντας την αναζήτηση εργασίας.

Οι υπηρεσίες της ΔΥΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει την προεργασία για την προσέγγιση των εν λόγω αναζητούντων εργασία, οι οποίοι υπολογίζονται σε 160-170.000 και θα πρέπει το επόμενο διάστημα να κλείσουν ραντεβού στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΔΥΠΑ myDYPAlive ή στο τοπικό Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης με τον εργασιακό σύμβουλό τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments