Διεθνή

Ο Μακρόν και η επαναφορά της σχολικής ποδιάς

Ο Μακρόν και η επαναφορά της σχολικής ποδιάς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η σχολική ποδιά επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη. Απέναντι στους αρνητές της επαναφοράς της διακρίνονται δύο διαφορετικοί τύποι δεξίωσης του θέματος.

Η σχολική ποδιά επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη. Απέναντι στους αρνητές της επαναφοράς της διακρίνονται δύο διαφορετικοί τύποι δεξίωσης του θέματος.

Η Αναγέννηση, όπως είναι η καινούργια ονομασία του φιλελεύθερου, μεταρρυθμιστικού κόμματος του Εμμανουέλ Μακρόν, έχει ήδη συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας στην Εθνοσυνέλευση, με μόνο αντικείμενο τη σχολική ενδυμασία των μαθητών και των μαθητριών.

Η πρώτη αντίδραση στο ενδεχόμενο της επαναφοράς της σχολικής ποδιάς ήρθε από ορισμένα στελέχη του κόμματος,  τα οποία δηλώνουν ότι είναι αντίθετα για ιδεολογικούς λόγους, δεδομένου ότι θεωρείται πως υπονομεύεται η ελευθερία επιλογής της μαθητικής κοινότηας. Έτσι, ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης διαμηνύει ότι «απέναντι στην επιβολή της σχολικής ποδιάς η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι αρνητική, όχι».

Ωστόσο, η Μπριζίτ Μακρόν, σύζυγος του Γάλλου προέδρου, είναι, αυτή τη στιγμή, η «φωνή» της πρώτης κύριας υποδοχής της σχολικής ποδιάς και της επανεισαγωγής της. Η Μακρόν υποστηρίζει ότι είναι υπέρ της επαναφοράς, αλλά με έναν τρόπο διαφοροποιημένο από εκείνον των δεξιών της Λε Πεν.

Πιο ειδικά, η Μπριζίτ Μακρόν τονίζει: «Φορούσα τη στολή ως μαθήτρια: δεκαπέντε χρόνια μπλε φούστα, δεκαπέντε χρόνια μπλε πουλόβερ. Και το έζησα καλά αυτό. Διαγράφει τις διαφορές, εξοικονομούμε χρόνο –είναι χρονοβόρο να επιλέξεις πώς να ντυθείς το πρωί– και χρήματα – σε σύγκριση με τις επωνυμίες».

«Είμαι, λοιπόν, υπέρ τού να φοράω σχολική στολή, αλλά με ένα απλό και όχι μελαγχολικό ντύσιμο», συμπλήρωσε η Μακρόν.

Την ίδια στιγμή, οι δεξιοί λεπενιστές τάσσονται υπέρ της σχολικής ποδιάς, αλλά ως ένα μέσον του αγώνα εναντίον των ισλαμιστών.

 Στόχος είναι να «αποφύγουμε την πίεση των ισλαμιστών  και να βάλουμε ένα τέλος στον ανταγωνισμό για τα πιο ακριβά, πιο πολυτελή, πιο μοδάτα ρούχα», επισημαίνει η Μαρίν Λε Πεν.

Άτομο ή πολιτισμός; Κέντρο ή δεξιά; Φιλελεύθεροι ή συντηρητικοί;

Το δίλημμα επανέρχεται με αφορμή τη σχολική ενδυμασία, και με κάποιο δόλο εκ μέρους της Λε Πεν, η οποία επιθυμεί να αποκομίσει περισσότερα εκλογικά και πολιτικά οφέλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η σχολική ποδιά ήταν και παραμένει κεντρικό θέμα για τους radical δεξιούς.

Προς το παρόν όμως, τη μάχη των εντυπώσεων φαίνεται να κερδίζει το στρατόπεδο της Μπριζίτ Μακρόν και του μακρονισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments