Focus

Zlatan Ibrahimović: Πώς έχτισε καριέρα και κορμί

Zlatan Ibrahimović: Πώς έχτισε καριέρα και κορμί

Πηγή Φωτογραφίας: MFF.se

Μπορεί να διανύει αισίως τα 41 του χρόνια, ωστόσο ο Zlatan Ibrahimovic ακόμη εντυπωσιάζει τους πάντες με τη φυσική του κατάσταση.

Ο Zlatan Ibrahimovic είναι κάτι παραπάνω από έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Λίγο οι φαρμακερές ατάκες του, λίγο η καριέρα του που δεν λέει ποτέ να τελειώσει, τον καθιστούν ως έναν από τους πιο ιδιαίτερους επιθετικούς του 21ου αιώνα. Έχει γίνει ταινία και έχει παίξει και ο ίδιος μέχρι και στον Asterix και φυσικά έχει λάβει σημαντικά ποσά ως το κεντρικό πρόσωπο μεγάλων διαφημίσεων. Για να τα διατηρήσει όλα αυτά, ο Σουηδός έχει κοπιάσει πολύ. Και όταν λέμε πολύ, το εννοούμε, καθώς η καθημερινή ρουτίνα του είναι γεμάτη από μικρές κατακτήσεις.

View this post on Instagram

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

Ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε μακριά από το Μιλάνο αυτή τη σεζόν, αλλά στα 41 του χρόνια, ο Zlatan απέχει εβδομάδες από την επιστροφή του στο Σαν Σίρο και την κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Έχοντας σκοράρει σε κάθε μία από τις τέσσερις(!) τελευταίες δεκαετίες και ενόψει της παρουσίασης της νέας συλλογής Empower της H&M Move, ο Ibrahimovic έδωσε στη δημοσιότητα τα μυστικά του για την ρουτίνα που τον έχει φέρει στην κορυφή. Ας δούμε όσα είπε λοιπόν και ας πράξουμε αναλόγως.

View this post on Instagram

A post shared by Iconiczlatan (@iconiczlatan)

“Είμαι ευτυχισμένος μόνο όταν κινούμαι, οπότε η διατήρηση της φυσικής μου κατάστασης είναι κάτι… φυσικό. Δε μπορώ να μείνω ακίνητος. Όταν ήμουν νέος, μάλλον ήμουν υπερκινητικός, τουλάχιστον αυτό έλεγαν οι δάσκαλοί μου. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το κίνητρο δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα, επειδή μου αρέσει να είμαι δραστήριος. Μου αρέσει να προκαλώ το σώμα μου: με κάνει ευτυχισμένο, με κάνει να νιώθω καλά, με κάνει να νιώθω ζωντανός. Το φτάνω στα άκρα: δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος, προσπαθώ πάντα να ανεβαίνω ένα επίπεδο. Αυτό είναι το κλειδί για την εισαγωγή της άσκησης σε όλους τους τομείς της ζωής σας: την επόμενη φορά, πάρτε τις σκάλες.”

Γιόγκα

“Η πιο δύσκολη περίοδος για μένα ήταν όταν τραυματίστηκα σοβαρά και δεν μπορούσα να γυμναστώ όσο πριν. Τότε ήταν που ανακάλυψα τη γιόγκα. Έχω συνηθίσει την επαφή με το σώμα, τη γρήγορη κίνηση, ενώ η γιόγκα είναι το αντίθετο, οπότε ήταν μια νέα πρόκληση για μένα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό. Έπρεπε να μάθω τον εαυτό μου να χαλαρώνει, να κινείται αργά και διαφορετικά, να συγκεντρώνεται. Ήταν πολύ συναρπαστικό: έμαθα δεξιότητες και πρακτικές που μπορώ τώρα να εφαρμόσω στο γήπεδο του ποδοσφαίρου. Μη φοβάστε ποτέ να δοκιμάζετε διαφορετικά πράγματα.”

Το φαγητό και η δύναμη του ύπνου

“Αν θέλετε να είστε ηγέτες στον τομέα σας, πρέπει να φροντίζετε το σώμα σας από κάθε άποψη. Πάντα φρόντιζα το σώμα μου και αυτό που τρώω με βοήθησε σίγουρα να παραμείνω στην κορυφή του παιχνιδιού μου. Οι πιο κατάλληλες τροφές για τη διατροφή μου είναι τα ζυμαρικά, το κρέας, το ψάρι και τα πολλά αυγά. Ο ύπνος είναι επίσης σημαντικός, αλλά θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κόσμο ότι δεν χρειάζεστε τέλειες συνθήκες για να πετύχετε. Αν κοιτάξετε γύρω σας, δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε φαγητό ή εξοπλισμό προπόνησης ή στον ιδανικό αγωνιστικό χώρο. Δεν το έκανα, και κοιτάξτε με τώρα!”

View this post on Instagram

A post shared by Alex7 (@alexcalciototale)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments