Διεθνή

Καταπέλτης ο Μακρόν κατά του Ιράν

Καταπέλτης ο Μακρόν κατά του Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Η εκτέλεση της βρετανο – ιρανικής διπλής υπηκοότητας Αλιρεζά Ακμπάρι είναι μια αποτρόπαια και βάρβαρη πράξη», δήλωσε το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν

«Η εκτέλεση της βρετανο – ιρανικής διπλής υπηκοότητας Αλιρεζά Ακμπάρι είναι μια αποτρόπαια και βάρβαρη πράξη», δήλωσε το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας έτσι τον αποτροπιασμό του για τις πρακτικές του ολοκληρωτικού καθεστώτος στο Ιράν.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι στέκεται αλληλέγγυος με τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία καταδίκασε την εκτέλεση από το ιρανικό καθεστώς, που αψηφούσε τις βρετανικές και αμερικανικές εκκλήσεις για την απελευθέρωση του 61χρονου Ακμπάρι, αφού του επιβλήθηκε η θανατική ποινή με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Μεγάλης Βρετανίας.

«Το όνομά του προστίθεται στον πολύ μακρύ κατάλογο των θυμάτων της καταστολής και της θανατικής ποινής στο Ιράν. Αλληλεγγύη με το Ηνωμένο Βασίλειο. Αλληλεγγύη στον ιρανικό λαό», συμπλήρωσε ο Μακρόν.

Αυτή η δήλωση του Μακρόν ήρθε αφού τόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών καταδίκασαν σκληρά την πράξη της Τεχεράνης.

«Είμαι τρομοκρατημένος από την εκτέλεση του βρετανο-ιρανού πολίτη Αλιρεζά Ακμπάρι στο Ιράν», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτή ήταν μια σκληρή και δειλή πράξη, που έγινε από ένα βάρβαρο καθεστώς χωρίς σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα του ιρανικού λαού».

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι σημείωσε, επίσης, στο Twitter ότι «αυτή η βάρβαρη πράξη αξίζει να καταδικαστεί με τον πιο έντονο τρόπο. Αυτό δεν θα μείνει αδιαμφισβήτητο».

«Μετά από περισσότερες από 3.500 ώρες βασανιστηρίων, ψυχεδελικών φαρμάκων και σωματικής και ψυχολογικής πίεσης, μου αφαίρεσαν τη θέληση. Με οδήγησαν στα πρόθυρα της τρέλας. Μου ενστάλαξαν αυτό που ήθελαν και με ανάγκασαν να κάνω ψευδείς ομολογίες υπό την απειλή όπλου και απειλές θανάτου», είχε δηλώσει ο Αλιρεζά Ακμπάρι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments