Οικονομία

Νταβός: Ενόψει του φετινού Φόρουμ ανοίγει τις πόρτες του μόνο για τους καλεσμένους μέχρι 28 Ιανουαρίου

Νταβός: Ενόψει του φετινού Φόρουμ ανοίγει τις πόρτες του μόνο για τους καλεσμένους μέχρι 28 Ιανουαρίου

Πηγή Φωτογραφίας: The World Economic Forum

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, κατά την οποία πραγματοποιείται η Σύνοδος με σχεδόν 3.000 καλεσμένους από όλο τον κόσμο, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στο ξενοδοχείο χωρίς την απαραίτητη κάρτα.

Ο Μπιλ Κλίντον, η Άγκελα Μέρκελ, ο Μπιλ Γκέιτς και πολλοί ακόμη πολιτικοί, επιχειρηματίες και διάσημοι έχουν μείνει στο Grandhotel Belvédère στο Νταβός, το οποίο κάθε χρόνο προετοιμάζεται πυρετωδώς πριν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ενόψει του φετινού Φόρουμ, το οποίο σήμανε και τη «μεγάλη επιστροφή» μετά την πανδημία, το ξενοδοχείο παρέμεινε κλειστό για κοινό και ανοίγει τις πόρτες του μόνο για τους καλεσμένους από τις 2 μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος των χώρων άδειασε, ώστε να μπορέσουν να φιλοξενήσουν σχετικές διοργανώσεις.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, κατά την οποία πραγματοποιείται η Σύνοδος με σχεδόν 3.000 καλεσμένους από όλο τον κόσμο, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στο ξενοδοχείο χωρίς την απαραίτητη κάρτα. Έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων και επικίνδυνων αντικειμένων, από τα οποία πρέπει να διέλθουν οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους.

Αλλά και ολόκληρο το Νταβός μοιάζει με «στρατιωτική βάση», καθώς οι μεγάλοι χώροι έχουν τροποποιηθεί για τις ανάγκες των διοργανώσεων και ο κόσμος έχει περιορισμένη πρόσβαση. Υπάρχουν αρκετά σημεία ελέγχου, από τα οποία πρέπει να περάσουν οι επισκέπτες για να φτάσουν στον κεντρικό δρόμο. Πρόκειται για μία περιοχή 300-400 μέτρων, η οποία είναι «μπλοκαρισμένη», επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε όσους επιδεικνύουν το ειδικό σήμα.

Επίσης, υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις εντός και εκτός του Νταβός, καθώς και ασφάλεια και στρατιώτες στο ίδιο το στο Grandhotel Belvédère.

Όπως δηλώνει στο Business Insider ο Hans-Rudolf Ruetti, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, στελεχώθηκαν 150 επιπλέον εργαζόμενοι για τις ανάγκες των διοργανώσεων– εκτός των περίπου 100 οικοδόμων που εργάζονται γύρω από το ξενοδοχείο. «Μοιάζει σαν μία πολύ δραστήρια οικοδομική περιοχή, αλλά θα δείτε το ίδιο πράγμα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Νταβός», τονίζει ο ίδιος.

Εντός του ξενοδοχειακού οικοπέδου χτίστηκαν δύο προσωρινά διώροφα περίπτερα, στα οποία υπάρχουν ειδικές προδιαγραφές ασφαλείας. Επίσης, δημιουργήθηκαν τρεις επιπλέον κουζίνες για την εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων. Όπως τονίζει ο Ruetti, το φαγητό δεν είναι πιο επίσημο, αλλά ο όγκος είναι πολύ μεγαλύτερος όταν πρέπει να εξυπηρετήσουν τα διάφορα events για εκατοντάδες ανθρώπους. Επίσης, τονίζει ο ίδιος, το φαγητό είναι πιο ακριβό από το σύνηθες λόγω της ανάγκης κάλυψης των σχετικών επενδύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο λειτουργεί σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο, με την ημέρα να ξεκινά στις 6 π.μ. για τα πρωινά meetings και να τελειώνει με τα τελευταία events έως και στις 4 το πρωί. Δεδομένης της ταχείας ροής των πραγμάτων, το προσωπικό του ξενοδοχείου φροντίζει να ετοιμάζει εκ των προτέρων τα φαγητά, ώστε να αποφύγει τις καθυστερήσεις.

Επίσης, υπάρχει έντονη κίνηση στους δρόμους. «Χρειάζονται πέντε λεπτά περπάτημα από το ξενοδοχείο στο συνεδριακό κέντρο, όπου γίνεται η Σύνοδος, αλλά αν πάρεις λιμουζίνα (όπως κάνουν πολλοί επισκέπτες), μπορεί εύκολα να πάρει 45 λεπτά. Είναι επίσης χειμώνας και υπό του 0, επομένως είναι κατανοητό που οι επισκέπτες θέλουν να απολαμβάνουν την άνεση μίας λιμουζίνας», τονίζει ο Ruetti.

Παρά τις δυσκολίες ο ίδιος δηλώνει πως το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού ανυπομονεί για το Φόρουμ, διότι βλέπει κανείς τόσους ηθοποιούς, μουσικούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και γενικά ανθρώπους που μπορεί να μην έβλεπε ποτέ. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κοιμούνται λίγες ώρες (ίσως τρεις με τέσσερις κάθε νύχτα) και καταναλώνουν Redbull και σοκολάτες για να έχουν ενέργεια, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τον κόσμο που συναντούν, σύμφωνα με τον Ruetti.

Σε ό,τι αφορά το ξενοδοχείο, η Σύνοδος συμβάλλει σημαντικά στα έσοδα, παρότι ο Ιανουάριος είναι συνήθως «πεσμένος» μήνας για τον τουρισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments