Διεθνή

Διμέτωπες απειλές Ερντογάν κατά Μητσοτάκη και Economist

Διμέτωπες απειλές Ερντογάν κατά Μητσοτάκη και Economist

Πηγή Φωτογραφίας: Darko Vojinovic / AP/AP Photo/Burhan Ozbilici

Το απειλητικό ξέσπασμα του Τούρκου προέδρου Ερτνογάν προκάλεσαν η χθεσινή συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επίσης και το «επίμαχο» δημοσίευμα του περιοδικού Economist.

Το απειλητικό ξέσπασμα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν προκάλεσαν η χθεσινή συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επίσης και το «επίμαχο» δημοσίευμα του περιοδικού Economist.

Υπενθυμίζεται ότι  Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ιδιαίτερα χθες, στο Νταβός της Ελβετία, στην έκδηλη επιθετικότητα της Άγκυρας, τα τελευταία χρόνια, και αμφισβήτησε τον απειλητικό χαρακτήρα του τουρκικού στρατού σε σχέση με τη χώρα μας, τονίζοντας ότι «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις και όχι μόνο για το Καστελόριζο. (…) Πιστεύει κανείς ρεαλιστικά ότι τα ελληνικά νησιά είναι απειλή για την τουρκική ενδοχώρα ή μήπως η τουρκική ενδοχώρα απειλεί τα ελληνικά νησιά;».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέκαμψε, μετά από ελάχιστες ημέρες, στην τοξική, επιθετική ρητορική του, επιτιθέμενος ονομαστικά εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού και αμφισβητώντας το δικαίωμα στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου:  «Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής. Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάνης και όσα αφορούν τα νησιά, δεν εφαρμόζονται από τους Έλληνες αξιωματούχους. Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν. Και με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών κάνουν αντίθετα βήματα στη συνθήκη της Λωζάνης και των άλλων συνθηκών. Κι εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή fora αυτά που πρέπει. Κι εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει».

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και στο περιοδικό Economist, το οποίο χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «νταή» και το οποίο προβλέπει πως ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία στην δικτατορία. O Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Το μέλλον της Τουρκίας το καθορίζει το βρετανικό περιοδικό; Το καθορίζει ο λαός μου. Και στην Τουρκία γίνεται αυτό που λέει ο λαός μου. Tην μοίρα της Τουρκίας δεν μπορεί να την καθορίσει το βρετανικό περιοδικό».

Υπενθυμίζεται ότι, προηγουμένως, ο Φαχρεντίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας της Τουρκίας, είχε παρέμβει και είχε απαντήσει στο δημοσίευμα του Economist, υποστηρίζοντας: «Ο Economist ανακυκλώνει την πνευματικά τεμπέλικη, βαρετή και σκόπιμα λανθασμένη απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα. (…) Πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι πρόκειται για δημοσιογραφία εντυπώσεων που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments