Διεθνή

Η «μικρή» Εσθονία στέλνει την μεγαλύτερη βοήθεια στην Ουκρανία

Η «μικρή» Εσθονία στέλνει την μεγαλύτερη βοήθεια στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: grtimes/Ukrainian Presidential Press Office via AP, File

Η περιορισμένης γεωγραφικής έκτασης βαλτική χώρα με τους σχεδόν δύο εκατομμύρια κατοίκους πρόκειται να στείλει την μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στους Ουκρανούς.

Η περιορισμένης γεωγραφικής έκτασης βαλτική χώρα με τους σχεδόν δύο εκατομμύρια κατοίκους πρόκειται να στείλει την μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στους Ουκρανούς.

Ιδιαίτερα, η κυβέρνηση της Εσθονίας ανέφερε σήμερα ότι θα παράσχει βοήθεια ύψους 113 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία είναι η μεγαλύτερη παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην περιοχή, σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

Ο υπουργός Άμυνας της μικρής αυτή χώρας της Βαλτικής δήλωσε σχετικά ότι η στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία περιλαμβάνει όπλα και πυρομαχικά σε αυτό το ποσό, ανεβάζοντας τη βοήθεια προς το Κίεβο στα 370 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και αυτές οι προμήθειες αποθηκεύονται σε ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα μειώσει την ικανότητα της χώρας να αμυνθεί, καθώς αυτά τα όπλα θα αντικατασταθούν στο μέλλον.

«Οι Εσθονοί γνωρίζουν από την οδυνηρή ιστορία τους τι συμβαίνει όταν το κακό κερδίζει και μια μεγάλη χώρα τρώει μια μικρή. Εάν πέσει η Ουκρανία, η ελευθερία σε άλλα μέρη του κόσμου θα τεθεί σε κίνδυνο. Βοηθώντας τους Ουκρανούς να προστατεύσουν την ανεξαρτησία τους, προστατεύουμε το δικαίωμα για όλες οι χώρες για την ελευθερία και τη δημοκρατία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος πρόσθεσε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, ήταν «αναγκαίο να συνεχιστεί η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. Με τη σημερινή μας δράση, στέλνουμε τα όπλα που χρειάζεται η Ουκρανία σε μια ζωτικής σημασίας στιγμή».

Ο ίδιος υπουργός συμπλήρωσε, λέγοντας ότι «ο ουκρανικός στρατός μπόρεσε να χρησιμοποιήσει επιδέξια τα οπλικά μας συστήματα. Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά η Ρωσία έστειλε σαφή μηνύματα ότι σκοπεύει να προχωρήσει μπροστά. Γι’ αυτό ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να συνεχίσει να παραδίδει όπλα στην Ουκρανία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments