Διεθνή

Ουκρανία: Διαφωνούν οι δυτικοί σύμμαχοι για την αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης

Ουκρανία: Διαφωνούν οι δυτικοί σύμμαχοι για την αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης
Οι δυτικοί σύμμαχοι δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την παροχή στην Ουκρανία βαρέων αρμάτων μάχης τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της ενόψει μιας εαρινής αντεπίθεσης

Οι δυτικοί σύμμαχοι δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την παροχή στην Ουκρανία βαρέων αρμάτων μάχης τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της ενόψει μιας εαρινής αντεπίθεσης εναντίον του ρωσικού στρατού, με τις ΗΠΑ να ζητούν από το Κίεβο να καθυστερήσει την έναρξη αυτής της επιχείρησης.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού Μαρκ Μίλι, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διάσκεψης των χωρών που παρέχουν στρατιωτική βοήθεια η οποία διεξήχθη χθες Παρασκευή στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, εκτίμησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την Ουκρανία να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από το έδαφός της φέτος.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν της διάσκεψης στο Ράμσταϊν στις συζητήσεις είχε κυριαρχήσει το ερώτημα αν η Γερμανία θα συμφωνήσει να στείλει Leopard 2 στην Ουκρανία ή αν θα επιτρέψει σε άλλες χώρες που διαθέτουν αυτά τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης να τα παραδώσουν στο Κίεβο.

Τελικά χθες δεν ελήφθη καμία απόφαση για το θέμα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, αν και οι χώρες που συμμετείχαν στη διάσκεψη δεσμεύθηκαν για την παροχή μεγάλου όγκου άλλου εξοπλισμού, περιλαμβανομένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και άλλων αρμάτων μάχης.

«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για τα Leopard 2. Θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ μετά τη διάσκεψη. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους εμμένουν στην απόφασή τους να μην δώσουν άρματα μάχη Abrams στην Ουκρανία, όπως επεσήμανε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος από την Ουάσινγκτον.

Διάσκεψη Ραμστάιν: Δεν κατέληξαν οι σύμμαχοι για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Οι δυτικοί σύμμαχοι δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την παροχή στην Ουκρανία βαρέων αρμάτων μάχης, τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της ενόψει μιας εαρινής αντεπίθεσης εναντίον του ρωσικού στρατού, με τις ΗΠΑ να ζητούν από το Κίεβο να καθυστερήσει την έναρξη αυτής της επιχείρησης.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού Μαρκ Μίλι, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διάσκεψης των χωρών που παρέχουν στρατιωτική βοήθεια η οποία διεξήχθη χθες Παρασκευή στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, εκτίμησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την Ουκρανία να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από το έδαφός της φέτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments