Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη Τύπου για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη Τύπου για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει τη Δευτέρα (23/1) στις 12:30 θεματική συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει τη Δευτέρα (23/1) στις 12:30 θεματική συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου θα είναι: οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι πια ο άρρωστος της Ευρώπης

«Η Ελλάδα δεν είναι πια ο άρρωστος της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη με το πιο οικονομικό περιεχόμενο που έδωσε στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρου, στο Νταβός της Ελβετίας. Μιλώντας στον δημοσιογράφος Φαρίντ Ζακάρια, ο πρωθυπουργός ανέφερε ιδιαίτερα ότι η ανάπτυξη για τη χώρα μας θα κινηθεί στο 2% μέσα στο τρέχον έτος και ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη που ζήτησε τον καθορισμό ανωτάτου ορίου στην τιμή του φυσικού αερίου.

Πιο αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σχετικά με τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης: «Περιμένω ανάπτυξη κοντά στο 2% το 2023 και μπορούμε να εκπλήξουμε κιόλας».

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις καινοτόμες πολιτικές, λέγοντας: «Τώρα έχουμε τα γεγονότα για να στηρίξουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ο άρρωστος της Ευρώπης, αλλά ότι πλέον έχουμε ηγετική θέση στην Ευρώπη, σε πολλούς τομείς, όσον αφορά τις καινοτόμες πολιτικές, και αυτό μας δίνει δύναμη και ενέργεια όσο προχωράμε στον κύκλο των εκλογών, για να αιτιολογήσουμε γιατί πρέπει να μας δοθεί ευκαιρία να κυβερνήσουμε για τέσσερα χρόνια ακόμα».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα του πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως  «εάν είχαμε κινηθεί νωρίτερα, θα είχαμε γλιτώσει χρήματα. Εάν υπάρχει κάτι θετικό από αυτό τον φρικτό πόλεμο, είναι ότι προωθείται ο πράσινος μετασχηματισμός. Νομίζω ότι είδαμε ήδη τα χειρότερα σε ό,τι αφορά τις τιμές του φυσικού αερίου. Οι τιμές τώρα είναι καλύτερες. Επίσης, βλέπουμε ότι η στήριξη μας έχει αποτέλεσμα. Έχουμε γεωπολιτική υποχρέωση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments