Πολιτική

Με απόσπασμα από το Λυσία η απάντηση Γεραπετρίτη στον Τσίπρα

Με απόσπασμα από το Λυσία η απάντηση Γεραπετρίτη στον Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η κυβέρνηση ζητεί την άμεση διενέργεια της συνεδρίασης, είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Η κυβέρνηση ζητεί την άμεση διενέργεια της συνεδρίασης, είπε ο κ. Γεραπετρίτης. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αποδέχθηκε την πρόταση μομφής και είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: Σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε.

Η κυβέρνηση ζητεί την άμεση διενέργεια της συνεδρίασης, είπε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης για να ολοκληρωθεί την Παρασκευή καθώς ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αμέσως μετά για επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία. Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής η συνεδρίαση διακόπτεται έως τις 6 όταν και θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Ο κ. Γεραπετρίτης, ξεκινώντας την τοποθέτησή του χρησιμοποίησε, στα αρχαία ελληνικά, το πρώτο απόσπασμα από  το Λόγο του Λυσία «Υπέρ του Αδυνάτου»:  «Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί. πρότερον γὰρ οὐκ ἔχων πρόφασιν ἐφ᾽ ἧς τοῦ βίου λόγον δοίην, νυνὶ διὰ τοῦτον εἴληφα. καὶ πειράσομαι τῷ λόγῳ τοῦτον μὲν ἐπιδεῖξαι ψευδόμενον, ἐμαυτὸν δὲ βεβιωκότα μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας ἐπαίνου μᾶλλον ἄξιον ἢ φθόνου· διὰ γὰρ οὐδὲν ἄλλο μοι δοκεῖ παρασκευάσαι τόνδε μοι τὸν κίνδυνον οὗτος ἢ διὰ φθόνον».

Που σημαίνει: «Λίγο ακόμα και θα εξέφραζα την ευγνωμοσύνη μου, βουλευτές, στον κατήγορο που προετοίμασε εναντίον μου αυτήν εδώ τη δίκη. Καθώς δεν είχα προηγουμένως αφορμή να απολογηθώ για τη ζωή μου, αλλά τώρα εξαιτίας αυτού την έχω λάβει. Και θα προσπαθήσω αφενός να αποδείξω πως με την κατηγορία του αυτός ψεύδεται, αφετέρου ότι ο ίδιος τον βίο μου έχω ζήσει μέχρι αυτήν την ημέρα περισσότερο με τρόπο άξιο επαίνου παρά φθόνου. Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτός έστησε τούτη εδώ τη δίκη όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά εξαιτίας του φθόνου».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «είναι μεγάλη η ευκαιρία που μου δίνετε και σας ευγνωμονώ, γιατί μας δίνετε την δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις μας. Θα έχουμε την ευκαιρία στην παρούσα βουλή να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών και να δούμε αν η κυβέρνηση έχει επιτελέσει όσα δεινά της χρεώσατε ή έκανε άλλα. Ευτυχώς είναι νωπές οι δικές σας ημέρες και οι δικές μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και εσάς διότι το τελευταίο διάστημα σας είχαμε χάσει. Είχατε μερική αφωνία και δεν ήταν από ίωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments