Διεθνή

Stern: Ο «εμπρηστής Ερντογάν» αγωνίζεται «αδίστακτα» για να παραμείνει στην εξουσία

Stern: Ο «εμπρηστής Ερντογάν» αγωνίζεται «αδίστακτα» για να παραμείνει στην εξουσία

Πηγή Φωτογραφίας: Atalayar

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, μετά ο Economist και το Bloomberg, «σκανδαλώδεις εκφράσεις χρησιμοποίησε και το γερμανικό περιοδικό Stern», υποστηρίζοντας πως πρόκειται για στοχοποίηση του Τούρκου προέδρου.

Νέες οργιώδεις αντιδράσεις στην Τουρκία έχει προκαλέσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern για τον Ερντογάν, το οποίο αναλύει τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία. Για «σκανδαλώδεις δημοσίευμα» κάνουν λόγω τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος κάνει λόγο για «πρωτόγονη μαύρη προπαγάνδα».

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, μετά ο Economist και το Bloomberg, «σκανδαλώδεις εκφράσεις χρησιμοποίησε και το γερμανικό περιοδικό Stern», υποστηρίζοντας πως πρόκειται για στοχοποίηση του Τούρκου προέδρου.

Το Stern με εξώφυλλο ο «Εμπρηστή Ερντογάν», δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Ο Ερντογάν αγωνίζεται αδίστακτα για να παραμείνει στην εξουσία: Στη χώρα του, στη Συρία αλλά και στη Γερμανία».

Το άρθρο, όπως αναμεταδίδει η Ηurriyet , αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος «διαπραγματεύεται με τον Πούτιν και τη Δύση, υποβαθμίζει το ΝΑΤΟ και ξεκινά έναν πόλεμο στη Συρία», σημειώνοντας ότι εμφανίστηκε στην διεθνή σκηνή και «χρησιμοποιεί τη δύναμή του» για να περάσει τις δικές του γραμμές, στο ουκρανικό και στη Συρία και παράλληλα «παλεύει ακατάπαυστα για την εξουσία στο εσωτερικό του».

«Θα δεχτεί ο Ερντογάν μια εκλογική ήττα; Ο κομματικός του εταίρος, το MHP, είναι τόσο εδραιωμένος στο στρατό και στις δυνάμεις ασφαλείας που ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία παρά την προτίμηση του κοινού για το αντίθετο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος AK, Ομέρ Τσελίκ, σε ανάρτησή του στο twitter εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του γερμανικού περιοδικού λέγοντας πως «αυτές δεν είναι εκδοτικές δραστηριότητες. Είναι πρωτόγονη μαύρη προπαγάνδα. Ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης στοχεύουν συστηματικά τον Πρόεδρό μας».

Κατηγόρησε το περιοδικό πως εμπλέκεται άμεσα στις εκλογές στην Τουρκία. «Δηλώνουν ανοιχτά ότι αισθάνονται άβολα με την ανεξάρτητη και βασισμένη σε αρχές εξωτερική πολιτική του Προέδρου μας», πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε δε ότι πίσω από το δημοσίευμα αποκρύπτονται ιδιοτελή συμφέροντα: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι πολιτική βούληση αυτών που εκπροσωπούν και προσπαθούν να κηδεμονέψουν – εσωτερικά και εξωτερικά – την Τουρκία». «Έχουμε τη συνταγή για να τα αντιμετωπίσουμε. Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα, κανείς εκτός από τον τουρκικό λαό δεν θα ηγηθεί του πολιτικού μας κινήματος στο μέλλον» προειδοποίησε.

«Η πολιτική μεταρρυθμίσεων και υπηρεσιών του Προέδρου μας, η εξωτερική του πολιτική που παράγει ειρήνη και εμπιστοσύνη, απαντά σε όλα αυτά», επισήμανε.

Όπως σημειώνει η Ηurriyet μετά «τη σκανδαλώδη ενέργεια στη Σουηδία και το κλείσιμο της πόρτας του ΝΑΤΟ από τον Ερντογάν, ήρθε δημοσίευμα από το Bloomberg για να προκαλέσει περαιτέρω αντιδράσεις».

Γράφοντας ένα άρθρο με τίτλο «Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αφήσει τον Ερντογάν να καθυστερήσει τη διεύρυνση», το Bloomberg συνέκρινε την Τουρκία με μια «χώρα ταραξία» λόγω των απαιτήσεών της από τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Στη συνέχεια του άρθρου, με τίτλο «Το ΝΑΤΟ πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή τη συζήτηση και να δεχθεί άνευ όρων τα νέα μέλη του», αναφέρθηκε ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν προσπαθούσε να λάβει υποστήριξη από την εθνικιστική βάση του πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία και δεν έκανε βήμα πίσω».

Υποστηρίζοντας ότι το πείσμα της Τουρκίας έθεσε σε κίνδυνο και την ασφάλεια της Ευρώπης, το Bloomberg έγραψε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έπρεπε να επιλύσουν αυτό το αδιέξοδο και έκανε την ακόλουθη εκτίμηση: «Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι ενώ η Τουρκία έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις ανησυχίες της για την κουρδική τρομοκρατία, το τίμημα αυτού δεν είναι να εμποδίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments