Τεχνολογία

Η Νότια Αφρική θα στέλνει 12 γατόπαρδους το χρόνο στην Ινδία – Η προσπάθεια να αναβιώσει το είδος

Η Νότια Αφρική θα στέλνει 12 γατόπαρδους το χρόνο στην Ινδία – Η προσπάθεια να αναβιώσει το είδος

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Η Νότια Αφρική υπέγραψε συμφωνία για την εισαγωγή δεκάδων αφρικανικών γατόπαρδων στην Ινδία μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει την αποστολή 12 γατόπαρδων τον χρόνο με το πρώτο «γκρουπ» να αναχωρεί τον επόμενο μήνα σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σκοπός της αποστολής αυτής είναι η Νότια Αφρική να βοηθήσει την Ινδία στη δημιουργία ενός «βιώσιμου και ασφαλούς πληθυσμού γατόπαρδων».

Οι ασιατικοί γατόπαρδοι εξαφανίστηκαν από την Ινδία στα τέλη της δεκαετίας του 1940 εξαιτίας του υπερβολικού κυνηγιού και της απώλειας των φυσικών τους περιβαλλόντων.

Το 2020 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε ότι οι αφρικανικοί γατόπαρδοι, ένα διαφορετικό υποείδος, μπορούν να εισαχθούν στη χώρα σε μια «προσεκτικά επιλεγμένη τοποθεσία» σε πειραματική πλαίσιο.

Η Ινδία παρέλαβε πέρυσι οκτώ γατόπαρδους από τη Ναμίμπια που απελευθερώθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Κούνο στο κρατίδιο Μάντια Πραντές. Το πάρκο, 320 χιλιόμετρα νότια του Νέου Δελχί, είναι ένα καταφύγιο άγριας ζωής με άφθονα θηράματα και λιβάδια.

Ωστόσο, ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι η μεταφορά των γατόπαρδων μπορεί να μην είναι επιτυχής, καθώς τα καταφύγια βρίσκονται κοντά σε πυκνοκατοικημένα χωριά.

Με πληροφορίες από BBC

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments