Πολιτική

Τσουκαλάς για δηλώσεις Γ. Φλωρίδη: Ανεπίτρεπτο οι υπουργοί να παίζουν με τα εθνικά θέματα

Τσουκαλάς για δηλώσεις Γ. Φλωρίδη: Ανεπίτρεπτο οι υπουργοί να παίζουν με τα εθνικά θέματα

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Τσουκαλάς για δηλώσεις Γ. Φλωρίδη: Ανεπίτρεπτο οι υπουργοί να παίζουν με τα εθνικά θέματα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απάντησε στις δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κινείται σε επικίνδυνες κατευθύνσεις. Έστρεψε τα πυρά του προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η πατρίδα δεν μπορεί να μπαίνει κάτω από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η απάντηση του Κώστα Τσουκαλά

Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του Κώστα Τσουκαλά απέναντι στις δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ να επιλέγει σκληρή γλώσσα για να περιγράψει τη στάση της κυβέρνησης. Ο κ. Τσουκαλάς στάθηκε ιδιαίτερα σε όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης ενημέρωσε πως η χώρα βρίσκεται «σε εθνική διακινδύνευση» και ότι, αν δεν υπάρξει το βράδυ των εκλογών αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, «θα κάνουν ντου οι απέναντι».

Με αφορμή αυτή τη διατύπωση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ευθεία αναφορά σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, επιμένοντας ότι τέτοιου τύπου αναφορές δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως κάτι συνηθισμένο στον δημόσιο λόγο της κυβέρνησης.

Κατηγορίες για επικίνδυνη διολίσθηση

Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο κ. Τσουκαλάς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη «διολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια». Όπως σημείωσε, η στάση αυτή δεν περιορίζεται σε μια απλή πολιτική αντιπαράθεση, αλλά αγγίζει ζητήματα που αφορούν άμεσα την ασφάλεια και την ψυχραιμία με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται τα εθνικά θέματα.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση «απειλεί τον ελληνικό λαό» πως η κρίση του μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε τουρκική επιβουλή. Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε την πορεία της κυβέρνησης αδιέξοδη, υπογραμμίζοντας ότι «ο κατήφορος της κυβέρνησης είναι χωρίς τέλος».

«Βαθιά επικίνδυνη, καθεστωτική και αλαζονική»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν περιορίστηκε στην κριτική για τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά επεκτάθηκε συνολικότερα στη στάση της κυβερνητικής παράταξης. Έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που, όπως είπε, «δεν είναι συνώνυμη της σταθερότητας», αλλά αντιθέτως είναι «βαθιά επικίνδυνη, καθεστωτική και αλαζονική».

Με αυτή τη φράση, ο κ. Τσουκαλάς επιχείρησε να περιγράψει το πολιτικό και θεσμικό αποτύπωμα που, κατά την άποψή του, αφήνει η κυβέρνηση, συνδέοντας την κριτική του με την ευρύτερη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα εθνικά ζητήματα στον δημόσιο διάλογο.

Η ευθεία αναφορά στον πρωθυπουργό

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσουκαλάς έθεσε το θέμα με ακόμη πιο ξεκάθαρο τρόπο. «Κύριε πρωθυπουργέ, δεν επιτρέπεται οι υπουργοί σας να παίζουν με τα εθνικά θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να μην εργαλειοποιούνται ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος.

Στην ίδια δήλωση πρόσθεσε ότι «η πατρίδα είναι πάνω από το μικροκομματικό σας συμφέρον» και ότι «η πατρίδα είναι πάνω από όλα». Με αυτή τη διατύπωση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έστειλε σαφές πολιτικό μήνυμα, επιμένοντας πως η διαχείριση των εθνικών θεμάτων πρέπει να γίνεται με απόλυτη σοβαρότητα και χωρίς κομματικές σκοπιμότητες.

Το πολιτικό πλαίσιο της αντιπαράθεσης

Η δήλωση του Κώστα Τσουκαλά εντάσσεται σε μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή τις τοποθετήσεις του Γιώργου Φλωρίδη. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να απαντήσει ευθέως, δίνοντας έμφαση τόσο στο περιεχόμενο των δηλώσεων όσο και στον τρόπο με τον οποίο αυτές αξιοποιούνται πολιτικά από την κυβέρνηση.

Η αντιπαράθεση περιστρέφεται γύρω από τα εθνικά θέματα και τον δημόσιο λόγο που τα συνοδεύει, με το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί φόβους και υπερβολές. Από την πλευρά του κόμματος, το κεντρικό επιχείρημα είναι ότι τέτοια ζητήματα απαιτούν υπευθυνότητα και θεσμική σοβαρότητα, όχι ρητορική που οδηγεί σε περαιτέρω όξυνση.

Πηγή: Pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο