Οικονομία

ESM προς Ελλάδα: Διατηρήστε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά

ESM προς Ελλάδα: Διατηρήστε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά

Πηγή Φωτογραφίας: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ο κ. Γκραμένια θύμισε τέλος ότι ο ESM είναι ένας μακροχρόνιος εταίρος για την Ελλάδα. "Συμμεριζόμαστε τον στόχο της Ελλάδας να δημιουργήσει ευημερία για όλους τους Έλληνες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βοηθώντας την οικονομία να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί", τόνισε.

Προτροπή για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας που θα διατηρήσουν της εμπιστοσύνης των αγορών, απεύθυνε ο εκτελεστικός διευθυντής του ESM, Πιερ Γκραμένια στο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον οποίο συνεχάρη παράλληλα για τις έως τώρα επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

“Θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, τον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα εσάς τον Χρήστο, για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της οικονομίας σας”, τόνισε στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών ο επικεφαλής του ESM.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “πρέπει όμως να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Η διατήρηση των ισχυρών κερδών του παρελθόντος, η διατήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής σε βιώσιμη τροχιά και η διατήρηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων θα βοηθήσουν την οικονομία της Ελλάδας να ευημερήσει. Κάνοντας όλα αυτά είναι επίσης απαραίτητο για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην αγορά”.

Ο κ. Γκραμένια θύμισε τέλος ότι ο ESM είναι ένας μακροχρόνιος εταίρος για την Ελλάδα. “Συμμεριζόμαστε τον στόχο της Ελλάδας να δημιουργήσει ευημερία για όλους τους Έλληνες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βοηθώντας την οικονομία να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί”, τόνισε.

Στη δική του δήλωση ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αφού αναφέρθηκε στα βήματα που έκανε η οικονομία για να αφήσει πίσω της την κληρονομιά των μνημονίων, τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι πλέον προσηλωμένη στο να ξεπεράσει και την τρέχουσα ενεργειακή κρίση.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, οι προκλήσεις που παραμένουν μπροστά μας είναι μεγάλες και η κατάσταση παραμένει δύσκολη και ρευστή, καθώς τα διεθνή γεωπολιτικά ύδατα εξακολουθούν να είναι τρικυμιώδη, ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά παραμένει υψηλός και επίμονος, και η νομισματική πολιτική γίνεται όλο και πιο συσταλτική.

Στην κατεύθυνση αυτή ανέφερε τις έξι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής το επόμενο διάστημα:

– Τη διασφάλιση της υφιστάμενης δημοσιονομικής υπευθυνότητας

– Την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων των πολυ-επίπεδων κρίσεων, αξιοποιώντας τον διαθέσιμο – κάθε φορά – δημοσιονομικό χώρο

– Την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών

– Την εμπροσθοβαρή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

– Την αντιμετώπιση του υψηλού, συσσωρευμένου ιδιωτικού χρέους

– Την ενεργό συμμετοχή της χώρας, όπως γίνεται τα τελευταία 3,5 χρόνια, στη διαμόρφωση της νέας ευρωπαϊκής οικονομικής αρχιτεκτονικής.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμα ότι η νέα αρχιτεκτονική πρέπει να διασφαλίζει μακροπρόθεσμη ευστάθεια και βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, προσφέροντας την απαραίτητη ευελιξία για τη διαχείριση του οικονομικού κύκλου, εξασφαλίζοντας επιτυχή αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων, ενθαρρύνοντας δημόσιες επενδύσεις που αυξάνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενισχύοντας την εθνική ιδιοκτησία των προνοιών της, μεγιστοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ των συστατικών του συνολικού μείγματος πολιτικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments