Πολιτική

Άδωνις: Πλήρης συμπαίγνια Τσίπρα – Ράμμου

Άδωνις: Πλήρης συμπαίγνια Τσίπρα – Ράμμου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την πλήρη συμπαίγνια μεταξύ του Χρήστου Ράμμου και του Αλέξη Τσίπρα κατήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Την πλήρη συμπαίγνια μεταξύ του Χρήστου Ράμμου και του Αλέξη Τσίπρα κατήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά.

Κατά τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ κ. Χρήστος Ράμμος έχει υπερβεί κατά πολύ τα συνταγματικά όρια του θεσμικού του ρόλου και της θεσμικής του αποστολής, κάνοντας “πράγματα αμίμητα”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο προσκεκλημένος υπουργός. Στην επιστολή του πρόεδρου της ΑΑΔΕ, “δεν υπήρχαν ονόματα”, είπε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Ο κ. Ράμμος δεν εργάζεται ως δικαστικός λειτουργός αλλά ως δημόσιος υπάλληλος”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε πως υφίσταται σοβαρό θέμα σχετικά με το πώς ο επικεφαλής του Σύριζα ήξερε ονόματα ένα ολόκληρο μήνα πριν, ποιος είναι αυτός που του τα ανέφερε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμπλήρωσε ότι όταν ο λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στην Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει ο κ. Ράμμος να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της ΑΔΑΕ. “Όταν ο λαός επανεκλέξει την Νέα Δημοκρατία, θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Ράμμος θα έχει την ευαισθησία να αποχωρήσει, διότι είναι αδύνατον να υπάρξει συνεργασία μαζί του, ήταν μια λανθασμένη επιλογή, την ψηφίσαμε και εμείς στην ΝΔ, αλλά κάναμε λάθος”.

“Ήρθε ο Μητσοτάκης και οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύθηκαν”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τοποθετήθηκε ακόμη και στο ζήτημα που ανοίγει η προκλητική ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για την ανθελληνική ρητορική του Ερντογάν, ο κ. Γεωργιάδης ήταν απολύτως σαφής και κατηγορηματικός: “Θέλω να πως στον κύριο Ερντογάν πως αν τολμούσε να έρθει νύχτα, μεσημέρι, πρωί ή απόγευμα, τα Rafale και τα Viper θα συνέτριβαν την τουρκική πολεμική αεροπορία και μετά έχοντας την πλήρη αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο, θα ήταν στο έλεός μας η Τουρκία, ανέφερε ο Υπουργός λέγοντας πως «κάθε φορά που ακούμε τον Ερντογάν να λέει αυτές τις ανοησίες πως θα έρθει νύχτα, μας πιάνουν τα γέλια».

Αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί ο Σύριζα στα εθνικά θέματα της Χώρας, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους αναγκαίους εξοπλισμούς της πατρίδας μας, λέγοντας πως «ήρθε ο Μητσοτάκης και οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύθηκαν, πήραμε τορπίλες, παραγγείλαμε φρεγάτες, κάναμε συμμαχία με τη Γαλλία, με την Αμερική, αγοράσαμε τα Rafale, συνεχίζουμε με ταχύτητα την αναβάθμιση των Viper, στείλαμε αίτηση για να μπούμε στα F-35 και όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισε».

“Το καλάθι του νοικοκυριού, πανευρωπαϊκό αντικείμενο μελέτης”

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε επίσης έμφαση σε ζητήματα οικονομίας και αντιμετώπισης της εξωγενούς πληθωριστικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει αναχθεί σε πανευρωπαϊκό αντικείμενο μελέτης, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέροντας μάλιστα ότι μετά τη Γαλλία, παρόμοιο καλάθι με τη χώρα μας ετοιμάζει και άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως ” όταν ανακοινωθεί ποια χώρα είναι, όσοι κορόιδευαν το καλάθι θα καταπιούν τη γλώσσα τους, εκτιμώντας ότι τους επόμενους 2 μήνες οι τιμές στα προϊόντα θα πέσουν”.

Η αναβάθμιση του Οίκου Fitch “δείχνει” νίκη της ΝΔ

Αναφορικά με την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε από την πλευρά του ότι «ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ο Fitch, ενώ περιμέναμε ότι θα μας κρατούσε σταθερούς, και ήταν ο μόνος που μας είχε δύο σκαλιά κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, μας αναβάθμισε τώρα, παρόλο που λόγω εκλογών αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, το περιμέναμε μετά τις εκλογές»

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε με νόημα πως “με αυτήν την κίνησή του ο Fitch λέει ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, άρα στην ουσία προεξοφλεί τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και προεξοφλεί ότι λόγω της νίκης της ΝΔ θα πάνε καλύτερα του αναμενόμενου και τα οικονομικά της χώρας.

Συνολικότερα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης παρατήρησε πως «όσο η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται γρηγορότερα από τις προβλέψεις και τα έσοδα πηγαίνουν καλύτερα, τόσο θα έχουμε περισσότερα χρήματα για να ενισχύσουμε τον κόσμο που έχει ανάγκες». Μάλιστα ανέφερε ότι ήδη ο Ιανουάριος του 2023 πήγε καλύτερα από τις προβλέψεις.

Η περίπτωση της σύλληψης του Μάξιμου Σαράφη

Ακόμη, με αφορμή τη σύλληψη του «Μάξιμου Σαράφη», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι, την ώρα που έπαιρναν τα μαύρα λεφτά του Καλογρίτσα, έβαζαν έναν απατεώνα να κατηγορεί πολιτικούς τους αντιπάλους για μαύρα λεφτά. “Αυτό δεν θα το σκεφτόταν ούτε ο Μακιαβέλι, καθώς ο Μάξιμος Σαράφης είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Νοβάρτις”, συμπλήρωσε ο υπουργός κ Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments