Διεθνή

Βέμπερ: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων

Βέμπερ: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το έργο της Ελλάδας στην προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, ευχαρίστησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το έργο της Ελλάδας στην προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, ευχαρίστησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στην Αθήνα σήμερα ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το έργο της Ελλάδας στην προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκαταστήσει την τάξη παρά την πολυπλοκότητα και την κλίμακα της μεταναστευτικής πρόκλησης. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας είναι μια ευκαιρία να σημειωθεί πρόοδος» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

Θεοδωρικάκος σε Weber: Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber και τον ενημέρωσε για τη συνεχή μεταναστευτική πίεση που δέχονται τα σύνορα της Ελλάδας -που είναι σύνορα και της Ευρώπης- με την Τουρκία. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπους από τους γείτονες και τις αποτελεσματικές προσπάθειες της Ελλάδας για θωράκιση των συνόρων με την εφαρμογή του σχεδίου Ακρίτας και την επέκταση του φράκτη σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο, αρχικά κατά επιπλέον 35 χλμ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε τη στήριξη του κ. Weber στο δίκαιο αίτημα της κυβέρνησης για χρηματοδότηση του έργου και από ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς αφορά όχι μόνο την ασφάλεια της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Στην δήλωσή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Υποδεχτήκαμε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ξεχωριστή χαρά τον πρόεδρο του EPP τον κύριο Weber, έναν σημαντικό ηγέτη της Κεντροδεξιάς και ένα σπουδαίο φίλο της Ελλάδας. Παρουσιάσαμε την υλοποίηση του σχεδίου Ακρίτας, με το οποίο η Ελληνική Αστυνομία κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία ,που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, από την παράνομη μετανάστευση. Μίλησα με τον κύριο πρόεδρο για την επέκταση του φράχτη κατά 35 χλμ, με προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια ευρώ και την απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το σύνολο του ποταμού Έβρου να καλυφθεί από το τεχνικό εμπόδιο προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης. Είναι σπουδαία η αλληλεγγύη και η στήριξη του EPP και προσωπικά του κυρίου Weber σε αυτήν την προσπάθεια και η ανάγκη να υπάρξει χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτού του τόσο καθοριστικού έργου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments