Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζήτησε επιπλέον χρήματα για το φράχτη στον Έβρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζήτησε επιπλέον χρήματα για το φράχτη στον Έβρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων και ζήτησε λεφτά για να φτιαχτεί φράχτης στον Έβρο, στην τοποθέτησή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις ΒρυξέλλεςΤο Μεταναστευτικό αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης, η ατζέντα της οποίας προσαρμόστηκε μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Τρίτη είχε συζήτηση και με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στο Μεταναστευτικό και στις ανάγκες για καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δαπανηθούν επιπλέον χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, και ειδικότερα για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, όπου είναι και τα χερσαία σύνορα της Ευρώπης.

Η άτυπη Σύνοδος ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες έγινε η αφορμή για συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία εξ αυτών, διμερής, έγινε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν

Zητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που αφορούν στην ατζέντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου, αλλά και διμερή ζητήματα με αιχμή τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, μπήκαν στο στόχαστρο των δύο ηγετών, με βάση πληροφόρηση από κυβερνητικές πηγές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments