Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 7,4 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 7,4 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της GPO

Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Οριακό προβάδισμα για την επανάληψη των εκλογών σε σχέση με την κυβέρνηση συνεργασίας. Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε την Κυριακή;» τα κόμματα συγκέντρωσαν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 33,8%, ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 9,8%, ΚΚΕ 6,4%, Ελληνική Λύση 3% και ΜέΡΑ25 2,4%.

Στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 50,1% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ξαναγίνουν εκλογές και το 47,4% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Στην ίδια ερώτηση, το 36,8% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απάντησαν δεν θα επιθυμούσαν να κάνει «καμία συνεργασία» το κόμμα, το 33,9% επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία» και το 20,8% επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ». Το 65,2% απάντησε «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» με την τροπολογία της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις ερχόμενες εκλογές, ενώ «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ» απάντησε το 32,6%.

Το 33,2% κρίνει «θετικά ή μάλλον θετικά» την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από εκείνη για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ενώ το 63,1% την κρίνει «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments