Διεθνή

Politico: Υπόσχεση Ε. Ε. για περισσότερα χρήματα για αστυνόμευση στα σύνορα

Politico: Υπόσχεση Ε. Ε. για  περισσότερα χρήματα για αστυνόμευση στα σύνορα

Πηγή Φωτογραφίας: protothema

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει συμφωνήσει για σημαντικά κονδύλια για την ενίσχυση των καμερών και του προσωπικού στα σύνορα, με τους τοίχους και τους φράκτες να αποτελούν την πρώτη επιλογή.

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει συμφωνήσει για σημαντικά κονδύλια για την ενίσχυση των καμερών και του προσωπικού στα σύνορα, με τους τοίχους και τους φράκτες να αποτελούν την πρώτη επιλογή.

Η ΕΕ που κάποτε απέρριψε σε μεγάλο βαθμό τα τείχη των συνόρων ως ακατέργαστη λύση την λύση Τραμπ, δεσμεύεται να διοχετεύσει σημαντικά κεφάλαια σε συνοριοφύλακες και εξοπλισμό επιτήρησης, καθώς οι χώρες αυξάνουν τις εκκλήσεις για βοήθεια για την πληρωμή των συνόρων τους.

Για αρκετές ώρες στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ, οι ηγέτες της ΕΕ υπέβαλαν προτάσεις μετά από πρόταση, επιδιώκοντας όλοι να ανακόψουν την αύξηση των ανθρώπων που φτάνουν στην ήπειρο εκτός νομικών διαύλων. Αρκετοί ήθελαν να βοηθήσουν οι Βρυξέλλες να πληρώσουν για τους φράχτες στα σύνορα.

Κάποτε, οι φράχτες στα σύνορα ήταν αναθεματισμένοι σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, αντιμετωπίζονταν ως ένα αμβλύ όργανο που προοριζόταν περισσότερο για επίδειξη παρά για πρακτική χρήση. Αλλά ένας αυξανόμενος συνασπισμός χωρών της ΕΕ έχει δημιουργήσει τώρα τέτοια εμπόδια, με ορισμένους να θέλουν οι Βρυξέλλες να βοηθήσουν να πληρώσουν περισσότερα. Και ενώ οι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν θα περάσουν την κόκκινη γραμμή στη χρηματοδότηση του φράχτη, συνήθως συμφωνούν να χρηματοδοτήσουν την τεχνολογία επιτήρησης και τους συνοριοφύλακες.

«Τα σύνορα πρέπει να τυγχάνουν διαχείρισης», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «Θα ενεργήσουμε για να ενισχύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα».

Η Αυστρία πρωτοστάτησε στην πιέσεις για περισσότερους συνοριακούς πόρους από τις Βρυξέλλες.

Ο Φον ντερ Λάιεν, που δεν είναι πλήρως σύμφωνη με τους τοίχους και τους φράκτες, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι οι ηγέτες συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα της ΕΕ μόνο για υποδομές όπως κάμερες, πύργους παρακολούθησης και οχήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments