Διεθνή

Le Point: Η χρεωκοπία Ερντογάν στους σεισμούς

Le Point: Η χρεωκοπία Ερντογάν στους σεισμούς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Με αυτόν τον ιδιαίτερα «σκληρό» τίτλο φιλοξενείται στο περιοδικό δημοσιογραφικής έρευνας και θεωρίας δημοσίευμα, αφιερωμένο στα πολιτικά λάθη και τις σοβαρές διοικητικές ανεπάρκειες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της διοικητικής μηχανής, που πάσχει από υψηλή διαφθορά.

Όπως ο φλοιός της γης, η πολιτική έχει την δική της τεκτονική της πλάκα.

Ο σεισμός του Μαρμαρά το 1999 προκάλεσε 17.000 νεκρούς. Είχε συμβάλει στην εξάρθρωση του τουρκικού πολιτικού τοπίου και στο άνοιγμα του δρόμου προς την εξουσία για τον σημερινού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι, εκτιμά το έντυπο, κατά τον ίδιο τρόπο, ο καταστροφικός διπλός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου 2023 θα βαρύνει την εκστρατεία για τις εκλογές της 14ης Μαΐου. «Ο απολογισμός, που συνεχίζει να αυξάνεται, ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες θύματα και μετά από είκοσι χρόνια αδιαμφισβήτητης διακυβέρνησης, η ανανέωση του Ερντογάν θα είναι δύσκολη, εκτός του ότι ήταν ήδη περίπλοκη με πληθωρισμό πάνω από 50% ετησίως, αναιμική οικονομική ανάπτυξη, έλλειμμα δημόσιου χρέους στο 3,5% του ΑΕΠ και δυσαρέσκεια για τα 4 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες καλωσορίστηκε στο όνομα της ισλαμικής αλληλεγγύης».

Σε αυτά τα σοβαρά προβλήματα προστίθεται, κατά το περιοδικό, και το ζήτημα της εκτεταμένης διαφθοράς. Αυτή ήρθε και πάλι στην επιφάνεια με «τα φοβερά λάθη και τις κραυγαλέες αδυναμίες στην αντισεισμική θωράκιση της Τουρκίας. Οι σχέσεις ανάμεσα σε εργολάβους και φορείς της εξουσίας του Ερντογάν είναι πολύ σκοτεινές και μαφιόζικες», συμπεραίνουν οι ερευνητές του περιοδικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments