Πολιτική

Μητσοτάκης από Κοζάνη: Δεν έκλεισα ποτέ την πόρτα του διαλόγου με την Τουρκία [vid]

Μητσοτάκης από Κοζάνη: Δεν έκλεισα ποτέ την πόρτα του διαλόγου με την Τουρκία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

«Ουδέποτε έκλεισα την πόρτα στο διάλογο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ουδέποτε έκλεισα την πόρτα στο διάλογο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά. Πιο συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα για το εάν το καλό κλίμα των τελευταίων ημερών – μετά τον φονικό σεισμό – θα διατηρηθεί, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να εκφράσει και πάλι τα συλλυπητήριά του στον τουρκικό και τον συριακό λαό. Ακόμη εξέφρασε για άλλη μία φορά τη χαρά και την υπερηφάνειά του για τους άνδρες της ΕΜΑΚ και τη συνδρομή τους στις έρευνες στη γειτονική χώρα.

«Κρατώ τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι τα πράγματα, μπορεί να γίνουν καλύτερα, καταλαβαίνω, όμως και την επιφυλακτικότητα κάποιων ότι μπορεί να γυρίσουμε στις κακές συνήθειες του παρελθόντος, ελπίζω και εύχομαι να μην γίνει αυτό» είπε με νόημα ο πρωθυπουργός. «Εγώ ουδέποτε έκλεισα την πόρτα στο διάλογο. Στην Τουρκία γνωρίζουν πως η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αποκτήσει πλέον βάθος και περιεχόμενο. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύεται αποτρεπτικά, κάτι, που δε στρέφεται κατ’ ανάγκη κατά της Τουρκίας», συμπλήρωσε.

«Μακάρι να προκύψει κάτι θετικό» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Τουρκία με βοήθεια, ξέρουμε ότι έχει ανάγκες ο λαός της. Θα είμαστε παρόντες και στην προσπάθεια ανοικοδόμησης την επόμενη ημέρα.

Μητσοτάκης: Εφάπαξ επίδομα σε συνταξιούχους

«Κάποιοι τώρα έρχονται και κλαίγονται και λένε ότι θα καταργήσουν τον νόμο τον οποίο οι ίδιοι ψήφισαν, όμως οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι τσάκισαν τις συντάξεις τους, με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, όπως δεν ξεχνούν, επίσης, ότι για πρώτη φορά είδαν αυξήσεις στις συντάξεις από αυτή την κυβέρνηση» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της στήριξης των συνταξιούχων.

 «Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας» συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι οι εξαγγελίες θα γίνουν αύριο από το Οικονομικό Επιτελείο, συμπληρώνοντας ότι: «Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκ. ευρώ», ωστόσο, όπως τόνισε η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments