Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα

Θεοδωρικάκος: Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο ενδεχόμενο νέων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, μετά τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία αναφέρθηκε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στο ενδεχόμενο νέων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, μετά τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία αναφέρθηκε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Γνωρίζουν οι πάντες ότι όταν έγινε ο σεισμός στην Τουρκία, βρεθήκαμε δίπλα στους γείτονές μας. Πράγματι υπάρχει κίνδυνος για νέες ισχυρές μεταναστευτικές πιέσεις.

Όμως, τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Είμαστε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο και ήδη το έργο του φράχτη στον Έβρο επιταχύνεται. Πιστεύω σε 10 μήνες τα επόμενα 35χλ. του φράχτη θα είναι έτοιμα. Το έργο κοστίζει 100 εκατ. ευρώ και το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος αλλά εμείς διεκδικούμε χρήματα και από την Ευρώπη γιατί είναι έργο που προστατεύει και εκείνους».

«Η δουλειά των αστυνομικών είναι επικίνδυνη»

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στους άνδρες και της γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. τονίζοντας:

«Τιμάμε τη δουλειά που κάνουν οι αστυνομικοί και τους υποστηρίζουμε. Όλοι αναγνωρίζουν ότι το επάγγελμα που κάνουν είναι επικίνδυνο. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση έδωσε το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα».  Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ:

Έλαμψε δια της απουσίας της η αντιπολίτευση στην ημέρα μνήμης για τους πεσόντες αστυνομικούς

Ήταν μια μεγάλη μέρα η χθεσινή για την Ελληνική Αστυνομία διότι τιμήσαμε τους 144 νεκρούς αστυνομικούς. Είναι άνθρωποι που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για να επιτελέσουν το καθήκον τους γι’ αυτό έχουν την αιώνια τιμή και τον σεβασμό μας. Και βέβαια, παρά το γεγονός ότι αυτήν την εποχή λόγω και του ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο τρώμε τόνους λάσπης και κατασυκοφάντησης και σε προσωπικό επίπεδο και ως πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας και φυσική ηγεσία, είχαμε μια θέση στους εκπρόσωπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ένα στεφάνι τιμής να καταθέσουν για αυτούς τους ανθρώπους. Λυπάμαι πολύ που δεν ήρθαν, διότι πάνω από την πολιτική υπάρχουν οι θεσμοί, υπάρχει ο ελληνικός λαός, υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία και αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν τη ζωή τους και οφείλουμε να τους τιμούμε.

Υπάρχει κίνδυνος νέων μεταναστευτικών πιέσεων 

Όταν σημειώθηκε αυτή η τραγωδία στη γειτονική Τουρκία, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός βρεθήκαμε δίπλα στους γείτονές μας. Πήγαν τα παλικάρια της ΕΜΑΚ και συνέδραμαν να σωθεί κόσμος. Βεβαίως εκεί απ’ ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι τεράστιο και οι πάντες βοηθούν την Τουρκία να ορθοποδήσει. Όμως, υπάρχει ο κίνδυνος όλο αυτό να μετακυληθεί σε νέες ισχυρές μεταναστευτικές πιέσεις.

Απροσπέλαστα τα σύνορα στον Έβρο – Επιταχύνεται η κατασκευή του Φράχτη

Τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και διαρκής επιφυλακή της Ελληνικής Αστυνομίας και στον Έβρο και στα νησιά μας, γιατί και στα νησιά συνδράμει η Ελληνική Αστυνομία τις δυνάμεις του λιμενικού που έχουν την πρώτη ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος. Το έργο στο φράχτη επιταχύνεται. Έχει ήδη επιλεγεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο ανάδοχος. Η σύμβαση βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και από την στιγμή που μας δώσει το «καλώς έχειν», πιστεύω ότι σε 10 μήνες, τα επόμενα 35 χιλιόμετρα του φράχτη θα έχουν κατασκευαστεί. Διότι είναι ο πιο ασφαλής, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διαφύλαξης των συνόρων στον Έβρο και το κάνουμε πραγματικότητα.

Αυτό το κομμάτι του Φράχτη κοστίζει 100 εκατομμύρια ευρώ που τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, ο ελληνικός λαός για την ασφάλειά του. Τα σύνορα μας είναι και σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία, διεκδικούμε στην Ευρώπη να ενισχύσει και εκείνη οικονομικά αυτή την προσπάθεια. Και αν δεν το κάνει συνολικά η Ευρώπη εκφράζω τη βεβαιότητα ότι συγκεκριμένα Κράτη θα θελήσουν να συνδράμουν ως αλληλεγγύη σε αυτή την προσπάθεια της Ελλάδας, γιατί έχουν πλήρη αντίληψη ότι το έργο αυτό προστατεύει και εκείνους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments