Κόσμος

Reuters: Νέες έρευνες για εξόρυξη φυσικού αερίου ανοιχτά της Κρήτης

Reuters: Νέες έρευνες για εξόρυξη φυσικού αερίου ανοιχτά της Κρήτης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η Ελλάδα ολοκλήρωσε δισδιάστατες (2D) σεισμικές έρευνες για δύο υπεράκτια τετράγωνα ανοιχτά της Κρήτης

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε δισδιάστατες (2D) σεισμικές έρευνες για δύο υπεράκτια τετράγωνα ανοιχτά της Κρήτης, στο πλαίσιο της ανανεωμένης προσπάθειάς της για τον εντοπισμό πιθανών αποθεμάτων φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε χθες η κρατική εταιρεία ενεργειακών πόρων.

Η Ελλάδα, η οποία βλέπει το φυσικό αέριο ως μεταβατικό καύσιμο καθώς ενισχύει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχει παράγει μικρές ποσότητες πετρελαίου στο παρελθόν και έχει προσπαθήσει να διερευνήσει το δυναμικό υδρογονανθράκων της.

Η στροφή προς την πράσινη ενέργεια και η έλλειψη πολιτικής βούλησης προηγούμενων κυβερνήσεων είχαν σταματήσει τα σχέδια εξερεύνησής της. Όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία πέρυσι ώθησε την Αθήνα να επιταχύνει τις έρευνες σε έξι χερσαία και υπεράκτια τετράγωνα, με στόχο να αποκτήσει μια πρώτη ιδέα για πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου αργότερα φέτος.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.