Πολιτική

Παπαθανάσης: Φερεγγυότητα και αξιοπιστία

Παπαθανάσης: Φερεγγυότητα και αξιοπιστία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τόνισε ότι «η ανάπτυξη είναι διπλάσια για το 2022 από τον μέσο όρο της Ευρώπης και τριπλάσια για το 2023 από τον κοινοτικό μέσο όρο»

Απευθυνόμενος σε μια κατάμεστη έκθεση μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης τοποθετήθηκε για ζητήματα γενικής πολιτικής καθώς και για ζητήματα που άπτονται του υπουργικού του χαρτοφυλακίου. Ειδικότερα, ο κύριος Νίκος Παπαθανάσης επικεντρώθηκε στην σημασία των αρχών της φερεγγυότητας και της αξιοπιστίας, οι οποίες, όπως εύστοχα επισημάνθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό, χαρακτηρίζουν το κυβερνητικό έργο που παράχθηκε κατά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Χώρας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό το έργο οδήγησε, ανάμεσα σε άλλα, στο να φέρει την Ελλάδα σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης. Είναι μια ανάπτυξη, η οποία έχει φέρει πια χειροπιαστά αποτελέσματα.

Και πραγματικά, όπως τόνισε ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, «η ανάπτυξη είναι διπλάσια για το 2022 από τον μέσο όρο της Ευρώπης και τριπλάσια για το 2023 από τον κοινοτικό μέσο όρο». Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα σημειώνει αλματώδη πρόοδο στην έγκριση του ΕΣΠΑ, γίνεται πρώτη στην σχετική έγκριση, εκεί όπου άλλοτε ήταν τελευταία, και έρχεται πρώτη στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Εντούτοις, η πανδημική κρίση της Covid – 19 υποχρέωσε, όπως υπενθύμισε ο κ. Παπαθανάσης, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη να λάβει τα, υπαγορευμένα από τις έκτακτες καταστάσεις, μέτρα που, αναπόφευκτα, οδήγησαν στην λήψη αποφάσεων δυσάρεστων για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Τα μέτρα εκείνα της ευρύτερης κοινωνικής απόστασης περιόρισαν την ελευθερία και την διακριτική ευχέρεια των καταναλωτών και των παραγόντων της αγοράς.

Στο σημείο αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε την άριστη συνεργασία με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Υπήρξε, συγκεκριμένα, κοινός σχεδιασμός, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι για την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας και των θέσεων εργασίας. «Και εκ του αποτελέσματος», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, «μπορούμε να πούμε ότι στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταφέραμε και ως προς την λειτουργία της αγοράς συνολικά και ως προς την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα». Παράλληλα, υπενθύμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επιτεύχθηκε το «άνοιγμα» σε πιστοποιημένους επενδυτές για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, οργανώθηκε κατάλληλα η εφοδιαστική αλυσίδα προκειμένου να μην υπάρχουν ελλείψεις αγαθών στα ράφια κατά την πανδημία («κάθε μέρα γνωρίζαμε τι λείπει από κάθε ράφι», ανέφερε χαρακτηριστικά), εφαρμόστηκε και αγκαλιάσθηκε το «Καλάθι του Νοικοκυριού», το οποίο συνέβαλε και συμβάλλει στη μείωση των τιμών.

Τέλος, αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης τόνισε, ο οποίος έχει διατελέσει και Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας με εντολή του προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ότι κεντρικό αίτημα των επενδυτών και της κοινωνίας συνολικά είναι η κοινωνική και πολιτική σταθερότητα. Η Χώρα μας δεν έχει ανάγκη από περιπέτειες. Για αυτό, ακριβώς, «χρειαζόμαστε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», συμπέρανε, χειροκροτούμενος, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments